HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου: «Τι αξίζει η θάλασσα, χωρίς γιαλό…»

Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου: «Τι αξίζει η θάλασσα, χωρίς γιαλό…»

Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου

“Τι αξίζει η θάλασσα, χωρίς γιαλό…”
Α. Βαλαωρίτης

                Ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης του βόρειου τμήματος του νησιού μας ( τουριστικό περίπτερο – παλιό οινοποιείο ΤΑΟΛ) είναι τώρα πιο κοντά από ποτέ!                                                                                                                    Πρόσφατα το εφετείο στο οποίο είχαν προσφύγει 86 αγρότες κατά της απόφασης της γενικής συνέλευσης του συνεταιρισμού ΤΑΟΛ εξέδωσε αρνητική απόφαση, ανοίγοντας τον δρόμο για την πώληση του παλιού οινοποιείου και συνεπώς για την εγκατάσταση της εταιρείας στην περιοχή. Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να επανέλθει ο κίνδυνος της παραχώρησης και του τουριστικού περίπτερου , αφού σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε τις περιοχές natura του νησιού , οι ερωτήσεις από την δημοτική αρχή αλλά και την αντιπολίτευση κινήθηκαν κυρίως στο αν θα μπορέσει να διατηρηθεί η χρήση του τουριστικού περιπτέρου σαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
                  Η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί ότι για την χρήση του περιπτέρου θα γινόταν δημόσια διαβούλευση, έτσι ώστε να αποφασίσει ο λαός της Λευκάδας για την χρήση του. Είχε δεσμευθεί επίσης ότι θα γινόταν μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο που θα αφορούσε το παλιό οινοποιείο ( για το λόγο αυτό έχουμε καταθέσει ως δημότες, τρεις φορές αίτημα). Καμία από τις δύο δεσμεύσεις δεν έχει τηρηθεί ακόμα.
                  Θεωρούμε ότι στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε το θέμα αυτό που είχε ξεσηκώσει ολόκληρη την λευκαδίτικη κοινωνία θα έπρεπε να έχει κρατηθεί ψηλά από τους υποψηφίους τόσο των δημοτικών όσο και των βουλευτικών εκλογών. Αντίθετα παρατηρούμε ότι στην μεγάλη τους πλειοψηφία τηρούν σιγή ιχθύος.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, η πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου, έχει έρθει σε επαφή με υποψηφίους βουλευτές αλλά και υποψηφίους για την δημοτική αρχή, ζητώντας τους να καταθέσουν την άποψη και το όραμα τους για την περιοχή ούτως ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.
                Έως τώρα δημόσια έχουν τοποθετηθεί οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ25 και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι οποίοι έχουν πάρει θέση υπέρ της δημόσιας χρήσης των κτιρίων και της παραλίας.                                                               Επίσης μας έχουν δεχθεί οι:
Γεώργιος Ράπτης – ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ
Αντώνιος Σιδέρης – ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ
Πάττυ Καλού – ΣΎΡΙΖΑ
Ξενοφών Βεργίνης – Υποψήφιος Δήμαρχος
Θεόδωρος Χαλκιάς – Περιφερειακός Σύμβουλος – ΣΥΡΙΖΑ
οι οποίοι έχουν δεσμευθεί ότι θα τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος. Περιμένουμε…


Η πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου θα συνεχίσει να ενημερώνει τον κόσμο και να κρατάει το ζήτημα ζωντανό.
Το νησί μας δεν έχει ανάγκη από άλλα ξενοδοχεία και εστιατόρια. Η ανάγκη μας είναι να διατηρήσουμε το φυσικό του κάλλος και τον αξιοθαύμαστο πολιτισμό του.

Αγωνιζόμαστε για να γίνουμε πάλι το “Νησί των Ποιητών”.

Προηγουμενο αρθρο
Εκλογές Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμιτσίου "Νερόμυλος"
Επομενο αρθρο
Την Πέμπτη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στην Πλατεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.