HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠρόσκληση σε σύσκεψη – παρέμβαση

Πρόσκληση σε σύσκεψη – παρέμβαση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Φίλες και φίλοι συμπολίτες,

Τα προηγούμενα χρόνια αναπτύχθηκαν στην περιοχή μας δράσεις και  παρεμβάσεις σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, της  διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, αγώνες ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από τις πολυεθνικές της ενέργειας, υπεράσπισης και μη ιδιωτικοποίησης των δημοσίων χώρων,  προτάσεις για το αυξανόμενο κυκλοφοριακό χάος, την ποιότητα ζωής, την κοινωνική πρόνοια, τα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων πολιτών.

Όλα αυτά, μαζί με την έλλειψη ουσιαστικών υποδομών στη Λευκάδα, παραμένουν ανοικτές πληγές.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, με την ουσιαστική κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα, την λαίμαργη κερδοσκοπική ανάπτυξη του άναρχου τουρισμού, την ιδιωτικοποίηση των φυσικών και κοινωνικών πόρων που επιχειρείται, διαγράφουν ένα οδυνηρό τραγικό μέλλον για όλους μας!

Η σημερινή δημοτική και η περιφερειακή αρχή επιμένουν στον ίδιο δρόμο στην ίδια πολιτική κατεύθυνση διογκώνοντας τα προβλήματα. Το μέλλον θα είναι πιο ζοφερό για τους πολίτες της Λευκάδας και η ποιότητα της ζωής μας χειρότερη.

Τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης η κυβέρνηση επιχειρεί να τους θωρακίσει για λογαριασμό της, βάζοντας όριο εισόδου 3% στο δημοτικό συμβούλιο και μαζί με τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων που απαιτούνται στα ψηφοδέλτια, θέλει να αποκλείσει την συμμετοχή μικρότερων παρατάξεων. Παράλληλα αφαιρεί ακόμα και από το πλειοψηφικό δημοτικό συμβούλιο την αρμοδιότητα των αποφάσεων, κάνοντας παντοδύναμες τις δυο επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής) προς όφελός της ίδιας της δημοτικής αρχής.

Όλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε να τα υπερβούμε.

Το μέλλον βρίσκεται στα χέρια όλων μας, μέσω της δράσης και των διεκδικήσεων μας για τα άμεσα προβλήματα αλλά και για γενικότερες φιλολαϊκές αλλαγές.

Μέσω του δήμου και της περιφέρειας πρέπει να εκφραστούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων και λύσεις για όλα τα προβλήματα.

Σας καλούμε να ανταλλάξουμε απόψεις για την προοπτική συλλογικής παρέμβασης στις Δημοτικές εκλογές, στη βάση μιας ενωτικής πλατιάς δημοτικής κίνησης η οποία να έχει προοπτική.

Η σύσκεψη θα γίνει την Κυριακή 20 Αυγούστου

στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ στις 11 το πρωί.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ  ΣΥΣΚΕΨΗ

Προηγουμενο αρθρο
Γκάμπριελ Κατωπόδης: Ο «Λευκαδίτης» υπουργός στην κυβέρνηση της Αργεντινής
Επομενο αρθρο
Παραδοσιακό αλώνισμα στο Άλατρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.