HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠ. Διονύσιος Λάζαρης (+ 22/08/2022). Ένας χρόνος απουσίας

Π. Διονύσιος Λάζαρης (+ 22/08/2022). Ένας χρόνος απουσίας

«Εν πίστει και αγάπη, και ελπίδι, και πραότητι, και αγνεία, και τω  Ιερατικώ αξιώματι, ευσεβώς διέπρεψας, αείμνηστε πάτερ Διονύσιε. Διό σε ο προαιώνιος Θεός, ώ και εδούλευσας, αυτός κατατάξει το πνεύμα σου, εν τόπω φωτεινώ, και τερπνώ ένθα οι Δίκαιοι αναπαύονται.»  

   Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την ημέρα που η μακαρία ψυχή του αειμνήστου πατρός Διονυσίου Λάζαρη έφυγε για τον Δημιουργό της. Ένας χρόνος χωρίς την ευλογημένη παρουσία του ιερέα εκείνου ο οποίος αγκάλιασε το ποίμνιό του με τόση αγάπη, καθοδήγησε με γλυκιά αυστηρότητα, και κήρυξε τη βαθιά πίστη στον Θεό. Του ιερέα ο οποίος θυσίασε εαυτόν για τις πνευματικές ανάγκες των ενοριτών του. Του φιλακόλουθου, ελεήμονα, χαριτωμένου και χαρισματικού πατρός.  

   Το μεγαλείο της ψυχής του, το φωτεινό μυαλό του, η ταπεινότητα και η τρυφερότητά του μας άφησαν δυσαναπλήρωτο κενό. Θα θυμόμαστε πάντα την ευγένεια και την καλωσύνη του.  

   Ας ευχηθούμε ο Κύριος των Δυνάμεων, η των θλιβομένων παραμυθία, και των πενθούντων παράκλησις, να παρηγορεί τους οικείους και τα πνευματικά του τέκνα.

ένα πνευματικό τέκνο του

Προηγουμενο αρθρο
Ακύρωση γιορτής του κρασιού στην Απόλπαινα
Επομενο αρθρο
Εκδηλώσεις του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ Τρίτη 22/8

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.