HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣέρρες: Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην πλατεία του χωριού -Πρώτα χτύπησε σε πλάτανο, μετά έπεσε στο σπίτι

Σέρρες: Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην πλατεία του χωριού -Πρώτα χτύπησε σε πλάτανο, μετά έπεσε στο σπίτι

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στην Πρώτη Σερρών, όταν ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους -που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη- πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο (έναν πλάτανο συγκεκριμένα), με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής, είπε πως επρόκειτο για εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο, το οποίο για άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία κατέπεσε ακριβώς πάνω στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας, για να καταλήξει σε πρόσοψη σπιτιού. Όπως ήταν φυσικό, αρχικά, μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν είχε τραυματιστεί κανείς, υπήρξε αναστάτωση.

Σέρρες: Το αεροπλάνο έπεσε σε πλάτανο
«Ο νεαρός πιλότος πετούσε σε χαμηλό ύψος και προφανώς από λάθος χειρισμό έπεσε πάνω στον πλάτανο. Μέσα στην ατυχία μας όμως ήμασταν τυχεροί, γιατί κανένας πολίτης δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία, ενώ ο πιλότος τραυματίστηκε ελαφρά, οπότε είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Επιπλέον, το αεροσκάφος δεν έπιασε φωτιά, συνεπώς δεν είχαμε περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος.

Σύμφωνα με τον κ. Φραστανλή, ο νεαρός πιλότος, ο οποίος κατάγεται από το Ροδολίβος Σερρών, μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Σερρών, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

«Έχει μόνο εκδορές και μώλωπες, οπότε όλα πήγαν καλά», πρόσθεσε ο κ. Φραστανλής. Ανέφερε, δε, ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την πλευρά του δήμου να αναζητήσει ευθύνες. Αντίθετα, όπως είπε, θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια στον νεαρό, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Χαράς Τυπάλδου – Αντωνίου: «Λευκάδα, μια σύντομη διαδρομή στην ιστορία της μέσα στους αιώνες»
Επομενο αρθρο
Οι ψεκασμένοι είναι εχθροί του λαού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.