HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλα μέτωπα σε Δαδιά, Βατερά, Μεσσηνία και Γρεβενά

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Μεγάλα μέτωπα σε Δαδιά, Βατερά, Μεσσηνία και Γρεβενά

Πέντε τα μέτωπα στο δάσος της Δαδιάς, ενώ η φωτιά πλησιάζει το χωριό. Δραματικές στιγμές στη Λέσβο. Έφτασε τη Βάλια Κάλντα η πυρκαγιά στα Γρεβενά. Μεγάλη κινητοποίηση και στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει τώρα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» σε όλη τη χώρα δημιουργεί ο καύσωνας διαρκείας που ξεκίνησε από σήμερα, καθώς και τα πολλαπλά μέτωπα πυρκαγιών που προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε δάση, πανίδα και περιουσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 53 δασικές πυρκαγιές. Τα κύρια πύρινα μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, στα Βατερά Λέσβου, στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας και στα Γρεβενά. Αργά το απόγευμα υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Βρυσούλα Πρέβεζας που βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια.

Προηγουμενο αρθρο
Οι παραλίες της Δυτικής Λευκάδας – Ωδή στο απέραντο γαλάζιο
Επομενο αρθρο
Βρέθηκε σορός άνδρα στο ακρωτήρι Δουκάτο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.