HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣπυρίδων Π. Βεργίνης: Αμετανόητα καταστρέφουν και στερούν από την πόλη μας μια Αθλητική εγκατάσταση

Σπυρίδων Π. Βεργίνης: Αμετανόητα καταστρέφουν και στερούν από την πόλη μας μια Αθλητική εγκατάσταση

Αμετανόητα καταστρέφουν και στερούν από την πόλη μας μια Αθλητική Εγκατάσταση.

Η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 έγινε με την εργολαβία «ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004 και τη σύμβαση αριθμ. 8569/2007 μετά την αριθ.75/2007 πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου (τμήμα VI), από την κατασκευαστική εταιρεία, «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ».

Άρα το γήπεδο 7Χ7 δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά, παράνομα και καταχρηστικά.

Ο δρόμος του σχεδίου (ΦΕΚ 1992) ένας απλός δρόμος και όχι λεωφόρος,  που συναντά την Ούλαφ Πάλμε και το γηπεδάκι, μεταφέρθηκε εφαπτόμενος του 7Χ7, γιατί μαζί με το τένις ήταν ενταγμένο σ’ ένα σχέδιο ανάπτυξης του Δημοτικού Αθλητισμού και δημιουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Λευκάδας 2003-2010 (συνημμένο σχετικό δημοσίευμά μου «Αθλιότητα αντί Αθλητισμού» 12-11-2021).

Το 7Χ7 της πόλης μας το καταστρέφουν και το στερούν από τους πολίτες, αθλητές και τη νεολαία μας, ως βορά για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του περιφερειακού τεθλασμένου δρόμου με πολλά προβλήματα και πολλούς κόμβους!!!! που θα τον ακυρώσει η ζεύξη (συνημμένο σχετικό δημοσίευμά μου «Ζεύξη και Περιφερειακός» 18-11-2021).

Πότε θα δούμε το ολοκληρωμένο σχέδιο του περιβόητου περιφερειακού δρόμου;

Αλήθεια στο σημείο της ξυλείας Κοντογιώργη, τι θα γίνει;

Ξεκινάνε όμως από την καταστροφή!!!

Επομένως η εγκατάλειψη του7Χ7 δεν έχει να κάνει με την χρηματοδότηση, που είναι δευτερεύουσας σημασίας, αλλά με την κατάργηση και την καταστροφή του.

Η χρηματοδότηση άλλωστε βρήκε το δρόμο της ως εκλογικό αντίδωρο.

 Όλοι πρέπει να κινητοποιηθούμε ώστε να βρεθεί η σωστή λύση και όχι η εύκολη λύση, που ήδη έχουν επιλέξει.

Οι Δημοτικές παρατάξεις πρέπει να πάρουν θέση.

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής θα φέρουν την ευθύνη της απόφασής τους.

 Λευκάδα,30-09-2022  
 Σπυρίδων Π. Βεργίνης   

Συνημμένα: 1) Αθλιότητα αντί Αθλητισμού

                    2) Ζεύξη και Περιφερειακός

 

ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η θέση της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό και την άθληση των πολιτών αντικατοπτρίζεται στην αθλιότητα του γηπέδου ποδοσφαίρου 7Χ7 στα Βαρδάνια.

Αν πρόκειται για ανικανότητα ή ανεπάρκεια, τότε δεκτόν και θα κριθεί γι’ αυτό.

Αν όμως η εγκατάλειψη έχει να κάνει με τη διέλευση του δρόμου (που ίσως κάποια συμφέροντα τον έφεραν ως εκεί), ο οποίος τέμνει και καταστρέφει την αθλητική εγκατάσταση, τότε όλοι οι Δημότες θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Ο δρόμος δεν θα περάσει μέσα από το γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7!

Εφόσον ως Δημοτική Αρχή δεν δημιουργείτε νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, τουλάχιστον μην καταστρέφετε αυτές που βρήκατε.

Οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις είναι πνεύμονες υγείας.

  Λευκάδα,12-11-2021  

  Σπυρίδων Π. Βεργίνης   

ΥΓ: Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα της διάλυσης του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, που μόνο κακά έφερε και φέρνει στην Άθληση και τον Αθλητισμό. 

    

ΖΕΥΞΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ

Η ζεύξη (υποθαλάσσια ή υπέργεια) είναι η μόνη λύση αποσυμφόρησης της πόλης, αρκεί να γίνει με απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση προς όφελος των πολιτών και σεβασμό στο περιβάλλον.

Εφόσον η ζεύξη προχωρήσει, και πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα, τότε δεν έχει κανένα σκοπό αυτή η περιφερειακή οδός, που κάποιοι την «έφεραν» ως την οδό Ούλαφ Πάλμε, πίσω από το γήπεδο ποδοσφαίρου 7Χ7 του Αθλητικού Κέντρου στα Βαρδάνια.

Η φερόμενη, πολλά χρόνια τώρα, ως Περιφερειακή Οδός με την προσθήκη του τελευταίου τμήματος δρόμου (Φιλοσόφων-Ούλαφ Πάλμε), όποτε αυτό διανοιχθεί, δεν είναι παρά μια σειρά δρόμων, με πολλά προβλήματα σε σημεία «καρμανιόλες» καθόλου λειτουργική, που μάλιστα θα επιβαρύνει μια περιοχή Natura (Λιμνοθάλασσα-Διβάρι-Υγροβιότοπος) ιδιαίτερου φυσικού κάλους, άθλησης και αναψυχής (Βαρδάνια-Μύλοι-Γύρα).

Ως ένας επιπλέον δρόμος επιλογής για την καλύτερη κυκλοφορά πέριξ και προς την πόλη, με όλα τα συνοδευτικά έργα, βοηθάει και είναι καλοδεχούμενος.

Τα έργα όμως αυτά (ζεύξη, δρόμος) για την περάτωσή τους απαιτούν πολλά χρόνια και κάπως έτσι θα «φάμε» ακόμα πολλούς χειμώνες και κυρίως πολλά καλοκαίρια με την κατάσταση κάθε χρόνο να χειροτερεύει.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Επομένως, μέχρι να υλοποιηθούν τα έργα αυτά (ζεύξη, δρόμος), πρέπει να βρεθεί ενδιάμεση λύση, που βεβαίως υπάρχει, χρειάζεται όμως μια σειρά γενναίων αποφάσεων για την αποσυμφόρηση της πόλης με προϋπόθεση τη συνεργασία και τη συνεννόηση των αρμοδίων, που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει.

Και ως κατακλείδα έχω να πω ότι για τα μεγάλα έργα και την πορεία τους ο Λευκαδίτικος Λαός πρέπει να ενημερώνεται έγκαιρα και έγκυρα, γιατί τον αφορούν άμεσα, έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του.

Οι θέσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες και οι διαδικασίες διαφανείς με Δημόσια Λογοδοσία.

Δεν αρκούν τα Δελτία Τύπου και οι Ανακοινώσεις, μάλλον σύγχυση δημιουργούν.

  Λευκάδα,18-11-2021

   Στη Διάθεσή
 Ο Συμπολίτης σας
Σπυρίδων Π. Βεργίνης

                                                                

Προηγουμενο αρθρο
Μορφωτικός Σύλλογος Καλλιγωνίου: Race for the Cure
Επομενο αρθρο
Υποβολή αιτήσεων στο νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΕΣΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.