HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ«Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος της πόλης

«Στα χέρια των κατακτητών η Μαριούπολη», λέει ο δήμαρχος της πόλης

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης δήλωσε πριν λίγη ώρα ότι η πόλη βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών» μετά από εβδομάδες πολιορκίας που έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση και τεράστιες καταστροφές στον αστικό ιστό. 

«Δεν είναι τα πάντα εντός των δυνατοτήτων μας», είπε ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση της Ουκρανίας, όπως μεταδίδεται σε δημοσίευμα του CNN. «Δυστυχώς, βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών [των Ρώσων] σήμερα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, στην οποία κατοικούσαν πάνω από 400.000 άνθρωποι πριν την έναρξη του πολέμου.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, περίπου 160.000 άνθρωποι βρίσκονται σήμερα στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου είναι αδύνατο να ζήσουν επειδή δεν υπάρχει νερό, ηλεκτρισμός και θέρμανση», είπε ο δήμαρχος κάνοντας λόγο για μια τρομακτική κατάσταση. 

Αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές αν ακόμη συνεχίζονται οι μάχες στο κέντρο της πόλης. 

Το 90% των κτιρίων στην πόλη φέρεται να έχει υποστεί ζημιές, εκ των οποίων το 40% θεωρείται ότι έχει καταστραφεί. Επτά από τα νοσοκομεία της πόλης υπέστησαν ζημιές, εκ των οποίων τα τρία καταστράφηκαν πλήρως.

Προηγουμενο αρθρο
Τραγωδία στο Κιάτο: Έφαγαν φασολάκια, η κόρη πέθανε με συμπτώματα αλλαντίασης, η μητέρα παλεύει διασωληνωμένη
Επομενο αρθρο
Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο έργο για ασφαλτικές εργασίες στο Μεγανήσι, ύψους 120.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.