HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣτην μεγάλη παρέα του Ορφέα

Στην μεγάλη παρέα του Ορφέα

Για την παραχώρηση καθώς και την «ανάγνωση» των παρακάτω φωτογραφιών συνέβαλαν, αλλά από… απόσταση, δυο γνωστά μεταξύ τους πρόσωπα. Ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Φίλιππας βιολιστής και κατασκευαστής εγχόρδων από το Δρυμώνα, που ζει στην Αθήνα,  μας παραχώρησε τις φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Η συμπολίτισσα μας Παναγιώτα Παρίση,  με την ανεξάντλητη μνήμη της ανέλαβε την ανάγνωση των φωτογραφιών. Και οι δυο υπήρξαν δραστήρια μέλη του Ορφέα, η Παναγιώτα ως χορεύτρια και ο Παναγιώτης ως μουσικός.

Από την εμφάνιση του Ορφέα στην παρέλαση του Φεστιβάλ φολκλόρ στην κεντρική αγορά της Λευκάδας τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960.

Εικονίζονται: Σπύρος Κατωπόδης, Παναγιώτης Φίλιππας, Στέλιος Βανδώρος, Βασιλική Πάλμου, Αριστείδης Μάντζαρης, Ντίνα Μαλακάση, Γιώργος Σκληρός, Μπετίνα Ρομπότη, Κώστας Γαζής, Παναγιώτα Παρίση, Άννα Καράμπαλη, Φώντας Αθανίτης.

Στο Άκτιο, στο φερυ μποτ, καθ’ οδόν για την Έκθεση της Θεσσαλονίκης

Εικονίζονται: Φώντας Αθανίτης, Κώστας Γαζής, Νιόνιος Ροντογιάννης, Στέλιος Βανδώρος, Αριστείδης Μάντζαρης, Βασίλης Θερμός, Γιώργος Σκληρός, Σοφία Κοψιδά, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Ζωή Γράψα(;), Μπετίνα Ρομποτή, Παναγιώτα Παρίση, Πέτρος Φίλιππας -Πανάγος, Νίκη Μάντζαρη, Παναγιώτης Φίλιππας.

Μόλις έχουν διαβεί το πέραμα για κάποια εμφάνιση εκτός Λευκάδας

Εικονίζονται: Στάθης Μαυρομάτης, Φώντας Αθανίτης, Στέλιος Βανδώρος, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κώστας Γαζής,Μπετίνα Ρομποτή, Βασιλική Πάλμου, Νιόνιος Ροντογιάννης
Προηγουμενο αρθρο
Αποτελέσματα εκλογών του συνδέσμου φιλολόγων Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Μελάνυδρος» απαντά στον πρόεδρο της κοινότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.