HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση Δημάρχου με εργαζόμενους δικαιούχους Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)

Συνάντηση Δημάρχου με εργαζόμενους δικαιούχους Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/2 σύσκεψη των εργαζομένων δικαιούχων των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) ύστερα από κάλεσμα του κ. Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών , του Διευθυντή της οικονομικής υπηρεσίας , καθώς και μελών της διοίκησης του Σωματείου.

Η προκήρυξη των κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Φλεβάρη αναδεικνύοντας και απαιτώντας να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τη μη καταβολή των (ΜΑΠ), οδήγησε τη δημοτική αρχή στο να καλέσει σε σύσκεψη-ενημέρωση σχετικά με την πορεία των διαδικασιών που έχουν γίνει μέχρι τώρα. 

Και ερωτάμε: 

Γιατί δεν καλέστηκαν οι εργαζόμενοι τους τελευταίους 5 μήνες αλλά έγινε τώρα μετά την προκήρυξη των κινητοποιήσεων;

Γιατί δεν πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την διοίκηση του Σωματείου, όταν από τις αρχές Δεκέμβρη και μετά από την εκλογή του νέου Δ.Σ., ζητούσαμε συνάντηση προκειμένου να συζητήσουμε για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις υπηρεσίες και όλους τους εργαζόμενους του δήμου μας;

Προφανώς για τη δημοτική αρχή δεν υπήρχαν προβλήματα και εξακολουθούν να μην υπάρχουν.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη, ότι μπροστά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στο ενδεχόμενο δημιουργίας αρνητικής προβολής της Δημοτικής αρχής, προχώρησε σε αυτή την κίνηση της σύσκεψης, με σκοπό να καθησυχάσει τους εργαζόμενους αντιστρέφοντας το κλίμα των αγωνιστικών διαθέσεων.

Και φυσικά όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις μαζί με το καρότο πάει και το μαστίγιο.

Διαβεβαίωσε και υποσχέθηκε ο κ. Δήμαρχος, ότι ένα μέρος των ΜΑΠ θα δοθούν έως τέλος Μάρτη. Για δε την αποζημίωση σε χρήμα των ΜΑΠ- γάλα τους έτους 2022 θα δοθούν σε δύο δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται πριν το Πάσχα.

Στη συνέχεια ακολούθησε και το μαστίγιο με προσπάθεια εκφόβισης, άμεσων και έμμεσων απειλών κυρίως κατά του Δ.Σ. του Σωματείου. Καταγγέλλουμε το Δήμαρχο για την απαράδεκτη και απαξιωτική στάση του απέναντι στους εκπροσώπους του Σωματείου μας αλλά και για την προσπάθεια εκφοβισμού με τη φράση όπως «θα δείτε αύριο τι θα γίνει» όπως και λέγοντας ότι μαζί με τα δικαιώματα υπάρχουν και υποχρεώσεις, αφήνοντας αιχμές για πλημμελή απόδοση στην εργασία, όπως πολλές φορές έχει αφήσει να εννοηθεί για τους εργαζόμενους του δήμου.

Η απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα για 2ήμερη αποχή από τα καθήκοντά μας είναι απόρροια συλλογικών διαδικασιών μεταξύ των συναδέλφων με συσκέψεις, περιοδείες, ενημερώσεις. Το πώς και το τι αποφασίζουμε είναι κάτι για το οποίο απολογούμαστε μόνο στους συναδέλφους μας.  Όπως επίσης και η απόφαση που πάρθηκε από το Δ.Σ. λαμβάνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που ειπώθηκαν από την πλειοψηφία των συναδέλφων κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά, βασιζόμενοι οι συνάδελφοι στις δεσμεύσεις και υποσχέσεις του κ. δημάρχου. 

Ως εκ τούτου αποφασίζουμε την αναστολή των κινητοποιήσεων αναμένοντας την τήρηση των δεσμεύσεων και υποσχέσεων εντός του χρονοδιαγράμματος που έθεσε η δημοτική αρχή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είμαστε σε επανάπαυση. 

Το Δ.Σ.

ota-lefkadas-300x225
Προηγουμενο αρθρο
Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός συντήρησης κτιρίου Φιλαρμονικής Λευκάδας προϋπολογισμού 74.400 ευρώ
Επομενο αρθρο
Παλιά Πλαγιά: Το επισκέψιμο χωριό-φάντασμα της Αιτωλοακαρνανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.