HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση εργασίας του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη με το Δήμαρχο Λευκάδας

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη με το Δήμαρχο Λευκάδας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Συνάντηση εργασίας είχε τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο με το Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Τάσο Γαζή.

Ο κ. Πρόξενος αφού αναφέρθηκε στους παραδοσιακά στενούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Ρωσία εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας του τόσο με τη Λευκάδα όσο και με τα Ιόνια Νησιά, κάνοντας αναφορά στο πολιτιστικό φόρουμ «Ρώσικη Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά» το οποίο διοργανώθηκε για τελευταία φορά το 2016. 

Επιπλέον κατέθεσε στο Δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό ένα προσύμφωνο ενίσχυσης σχέσεων – εκπονημένο από την  Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδιακής υπηρεσίας Rossotrudnichestvo στην Ελλάδα -ανάμεσα στη Λευκάδα και μια ρωσική πόλη της προτίμησής του η οποία να διαθέτει ελληνικό στοιχείο.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον κύριο Πρόξενο για τη συμμετοχή του στο Επιστημονικό Συνέδριο «Εδώ από όπου ξεκίνησαν όλα. Στου Μαγεμένου 1807», όπου εντυπωσίασε με τα άπταιστα ελληνικά του , δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί και να απαντήσει στη σχετική πρόταση του Υπουργείου . 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

Προηγουμενο αρθρο
Στις 13 Ιουλίου εορτάζει το μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς
Επομενο αρθρο
Επιμελητήριο Λευκάδας: τουριστική προβολή Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. ελενη
    9 Ιουλίου 2021 at 19:24 — Απάντηση

    ΄Αλλη μια καλη…φωτγραφια!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.