HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματεία και φορείς που συμμετέχουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και Συρία

Σωματεία και φορείς που συμμετέχουν στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και Συρία

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΝΕΑ  ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Παρακολουθούμε με οδύνη τα όσα δραματικά συμβαίνουν στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους πρωτοφανείς σε μέγεθος καταστροφικούς σεισμούς.

       Χιλιάδες νεκροί ανασύρονται καθημερινά από τα ερείπια και εκατοντάδες χιλιάδες έχουν μείνει χωρίς στέγη και τροφή, με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα να αποτελούν πρόσθετη απειλή για την επιβίωσή τους. 

      Η σκέψη μας είναι σε όλους τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά που ανασύρονται από τα κατεστραμμένα κτίρια και αναζητούν εναγωνίως τις οικογένειές τους, ζώντας ένα πρωτόγνωρο δράμα.

      Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας» στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκάδας και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσουμε τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

      Προτεινόμενα είδη: 

Κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό (γάζες, επιθέματα, αναλγητικές αλοιφές, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς), είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σαπούνια, πάνες ενηλίκων και βρεφών), σκούφους, κασκόλ και γάντια.

      Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στα γραφεία της Νέας Χορωδίας (Θ. Στράτου 3-έναντι ΟΤΕ), το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, από τις 11:00 έως τις 13:00.

      Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα παραδοθούν στο Δήμο Λευκάδας προκειμένου να προωθηθούν στις πληγείσες περιοχές.

              Από το Δ.Σ.

Ο «ΟΡΦΕΑΣ» ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.  

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας, που μετρούν πάνω από 16.000 νεκρούς, ενώ εκατομμύρια έχουν χάσει τα σπίτια τους, στέκεται με τη σειρά του και ο «Ορφέας» Λευκάδας. 

Συμμετάσχουμε στην εθνική προσπάθεια και την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.  Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ορφέα» Λευκάδας στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκάδας και καλεί τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου να βοηθήσουμε όλοι μαζί τους χιλιάδες ανθρώπους που βρεθήκαν από την μια στιγμή στην άλλη κυριολεκτικά στο δρόμο. 

Είναι σημαντικό να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Δήμου Λευκάδας όσον αφορά τη λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης. 

Η λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο: 

• Κουβέρτες

• Παπλώματα

• Σκηνές

• Υπνόσακους

• Μαξιλάρια

• Φακούς 

• Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)

• Είδη γυναικείας υγιεινής

• Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίες

• Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Τα είδη θα συγκεντρώνονται την Πέμπτη 9.2.2023, Παρασκευή 10.2.2023 και την Δευτέρα 13.2.2023, και ώρες 8:30πμ-2:00μμ, στο Πνευματικό Κέντρο.

Το ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ  ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του  στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας που δοκιμάζονται από τους καταστροφικούς σεισμούς με τραγικό απολογισμό χιλιάδες νεκρούς κι εγκλωβισμένους. Εκφράζει επίσης  τα  βαθιά του  συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι διαδοχικοί σεισμοί που συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στις γειτονικές χώρες αναδεικνύουν ότι  η μοναδική ασπίδα για τους λαούς αποτελεί η οργάνωση του  κοινού αγώνα  ενάντια στο  σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης  που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή χωρίς να  λαμβάνει  τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και γενικότερα μέτρα προστασίας από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Έχουμε βιώματα από  μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στη χώρα μας και στην περιοχή μας όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση κι οι δράσεις των σωματείων και του λαού  αποτέλεσαν  ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη  συγκέντρωση υλικού πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες όπως:

  • Κουβέρτες
  • Γάλα σε σκόνη
  • Πάνες ενηλίκων – μωρών, σερβιέτες
  • Απορρυπαντικά ρούχων          
  • Οροί, γάζες, χανζαπλάστ
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Ξηρά τροφή

    Το υλικό  θα συγκεντρώνεται  από τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

Το   Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Η παλιά... «Καινούργια Χώρα»
Επομενο αρθρο
Ολιγόωρη διακοπή νερού αύριο Παρασκευή 10/2/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.