HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λευκάδας: στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

Σωματείο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λευκάδας: στάση εργασίας την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΓΙΑ ΒΑΕ!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι-σες. 

Δόθηκε   το πόρισμα της επιτροπής που είχε συσταθεί  το 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει αξιολόγηση των κατηγοριών εργαζομένων που υπάγονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα  (ΒΑΕ) με σκοπό της κατάργηση μέρους αυτών.

Σύμφωνα με το πόρισμα μηδενίζεται το Επίδομα της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται σε δεκάδες χιλιάδες άλλους. 

Το πόρισμα της επιτροπής που έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιοι υπουργοί είναι αποτέλεσμα βιβλιογραφίας, βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζουν άλλα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης και εντελώς σε θεωρητικό επίπεδο που δεν έχει βασιστεί σε πραγματικά στοιχεία, όπως θα έπρεπε και έχουν να κάνουν με την ανθυγιεινότητα και επικινδυνότητα των χώρων εργασίας και τις εκθέσεις  εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου των τεχνικών ασφαλείας, που σε πολλούς δήμους δεν υπάρχουν ούτε αυτοί, όπως παραδέχονται και στο πόρισμα τα ίδια τα μέλη της επιτροπής.  

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στην κατηγοριοποίηση και βαθμολόγηση ειδικοτήτων του πορίσματος της επιτροπής, στην σαλαμοποίηση των δικαιούχων που επιχειρεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο, στην κάθε περικοπή ή κατάργηση του επιδόματος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση με την νέα ΚΥΑ και θα αποτελέσει μία ακόμη στυγνή και άμεση περικοπή μισθού.

Συνάδελφοι-σες.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη! Πρόθεση της κυβέρνησης είναι όλες οι ειδικότητες εργαζομένων να βρίσκονται υπό διαρκή αμφισβήτηση μέχρι την ολοκληρωτική κατάργησή τους για να «ευθυγραμμιστούμε» με τις βέλτιστες πρακτικές της ευρωπαϊκής ένωσης!!!

Η κυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις εντολές της ΕΕ αλλά και τις εντολές του κεφαλαίου για ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση του κόστους εργασίας, θεωρεί τους εργαζόμενους αναλώσιμους και βάζει την υγεία και ασφάλειά τους στο ζύγι κόστος – όφελος.

Συνάδελφοι είναι φανερό ότι με την κατηγοριοποίηση του επιδόματος η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδιώκει τον κανιβαλισμό μεταξύ των εργαζομένων και αυτό σε συνδυασμό με τον απεργοκτόνο νόμο Χατζηδάκη να μετριάσει τις αντιδράσεις συνδικάτων και εργαζομένων στην νέα επίθεση που επιχειρεί κατά εργασιακών δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα  έχουμε την αδιαφορία και τον εμπαιγμό από την Δημοτική Αρχή για το μείζον ζήτημα χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους δεκάδες δικαιούχους συναδέλφους. Υπενθυμίζουμε ότι τα ΜΑΠ και Γάλα του 2021 δεν δόθηκαν αλλά και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει έως σήμερα για την αποζημίωση αυτών σε χρήμα, πέρα από αόριστες διαβεβαιώσεις. 

Διεκδικούμε:

1. Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου Πορίσματος της Επιτροπής.

2. Καμία περικοπή του Επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει

σήμερα.

3. Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους

κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

4. Επέκταση του Επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή

ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση

εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι).

5. Άμεσα να προχωρήσει ο Δήμος στις διαδικασίες,  τόσο στην αποζημίωση των ΜΑΠ-Γάλα του 2021, όσο και στην χορήγηση αυτών για το έτος 2022.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου από τις 7:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΤΟ Δ.Σ.

ota-lefkadas-300x225
Προηγουμενο αρθρο
«Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων»: «στρίβειν δια του αρραβώνος» ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς
Επομενο αρθρο
Το Υπουργείο Εξωτερικών συστήνει στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.