HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας: Ανοιχτή επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λευκάδας  κο Βεργίνη

Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας: Ανοιχτή επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Λευκάδας  κο Βεργίνη

Κε Δήμαρχε

Στον τομέα των αδέσποτων, κληρονομήσατε μία πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, από την απερχόμενη Δημοτική αρχή.

Αρχικά, για να μπει μία τάξη, πάντα με γνώμονα την αποκατάσταση της νομιμότητας, θα πρέπει:

Να αποκατασταθεί η λειτουργία της πενταμελούς επιτροπής διαχείρισης των αδέσποτων του Δήμου, όπως ορίζει ο νόμος, με συχνές και ουσιαστικές συνεδριάσεις ώστε να μπει επί τάπητος ένα σοβαρό πρόγραμμα , οργανωμένο και όχι αποσπασματικό.

Να διαμορφώσετε έναν λογικό και γενναίο προυπολογισμό. Έναν προυπολογισμό που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Να μεταφερθεί το συντομότερο το κτηνιατρείο και να λειτουργήσει εντατικά, ώστε να ανακτηθεί ο χαμένος χρόνος. Στο σημείο που βρίσκεται τώρα και όπου μεταφέρθηκε αυθαίρετα τον Σεπτέμβριο του 2020, είναι αδύνατη έως και παράνομη η λειτουργία του, την στιγμή που τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των ζώων και των εθελοντών. Δεν είναι δυνατόν να εργάζονται οι εθελοντές και οι κτηνίατροι υπό το καθεστώς των απειλών, του φόβου και της ανασφάλειας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να πληρώνει τις ζημιές, από τους βανδαλισμούς, πετώντας τα χρήματα των δημοτών, ούτε είναι ανεκτό να καταστρώνεται ολόκληρο πρόγραμμα προστασίας μας από την ΕΛΑΣ.

Σημειώνουμε ότι με δική μας επιστολή, η Αστυνομική διεύθυνση Λευκάδας κατέστρωσε επιχειρησιακό σχέδιο προστασίας των πολιτών και των ζώων, κατά την διάρκεια των τελευταίων στειρώσεων, τον Ιούνιο του 2023.

Οι αποφάσεις σας πρέπει να είναι άμεσες, καθώς, τα ζώα πολλαπλασιάζονται με ρυθμούς ανεξέλεγκτους.

Μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει μέχρι την 1/1/2024, οπότε και θα αναλάβετε επίσημα .

Ένας χειμώνας χωρίς στειρώσεις σημαίνει χιλιάδες γέννες αδέσποτων.

Προχωρήστε γρήγορα!

Θα είμαστε στο πλευρό σας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.

Ακολουθεί μέρος της επιστολής μας με αρ. πρωτοκόλλου 21987/28-9=2023, προς τον Δήμαρχο Λευκάδας κο Καλό. Η επιστολή , είναι σε γνώση της εισαγγελίας πλημμελειοδικών Λευκάδας, της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπ. Εσωτερικών, καθώς και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, και περιγράφει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κτηνιατρείο, κατάσταση η οποία καθιστά την διενέργεια χειρουργικών πράξεων-στειρώσεων, επικίνδυνη.

Θέμα : «ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ- ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ»

Μετά την μεταφορά του Δημοτικού κτηνιατρείου Λευκάδας τον Σεπτέμβριο του 2020 στον χώρο της πρώην ΧΑΔΑ, δίπλα στον σταθμό εναπόθεσης λυμάτων και μέσα στον καταυλισμό των Ρομά, χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για να ληφθούν μέτρα προστασίας του χώρου, τίθενται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των ζώων, των επισκεπτών και των εθελοντών.

Οι επιστολές προς τον Δήμο με αρ.πρωτ. 4491/09-03-2023, 9291/27-4-23 και 12265/25-5-23, στις οποίες περιγράφεται η κατάσταση, δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Μετά την τελευταία επιστολή- ενημέρωση, παρά τις εκκλήσεις μας, απολύμανση δεν πραγματοποιήθηκε. Διαπιστώσαμε ότι παραβιαζόταν συστηματικά ο χώρος με σκοπό την κλοπή ρεύματος μέσω μπαλαντέζας. Εκλήθη η αστυνομία και έγινε καταγραφή του περιστατικού. Ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Παρά τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν στα παράθυρα, οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν.

Την πρώτη ημέρα των στειρώσεων, έγινε αντιληπτό από υπάλληλο της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, καλώδιο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο στον πίνακα της ΔΕΗ και σερνόταν μέσα στα χόρτα, Ο εργάτης από τύχη δεν χτύπησε το καλώδιο με το χλοοκοπτικό, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την ζωή του. Ειδοποιήθηκε εκ νέου ο ΔΕΔΔΗΕ άμεσα. Ενημερώθηκαν Αστυνομία, Δήμος.

Υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ, ήρθε και αποσύνδεσε το καλώδιο με την προοπτική, όπως είπαν, να προχωρήσουν σε μονιμότερες λύσεις και σε ειδοποίηση Εισαγγελέα, καθώς υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

Την ίδια ημέρα, δεχτήκαμε απειλές από εξαγριωμένους Ρομά, ότι θα κάνουν κάρβουνο το κτηνιατρείο επειδή τους στερήσαμε την ρευματοδότηση. Οι στειρώσεις ήταν σε εξέλιξη και μέσα στο κτηνιατρείο βρίσκονταν περί τις 50 εγχειρισμένες γάτες. Ειδοποιήσαμε τους αρμόδιους υπαλλήλους και τις αρχές του Δήμου, όπως και την αστυνομία.

Από το πρωί της επόμενης ημέρας, περιπολικό της ΕΛΑΣ επόπτευε την περιοχή.

Τελικά, με την διαρκή παρουσία της Αστυνομίας και την Δημοτικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν οι στειρώσεις από 9 έως 11 Ιουνίου.

Μετά την ολοκλήρωση των στειρώσεων, ξανασυνδέθηκε το παράνομο καλώδιο στον πίνακα της ΔΕΗ.

Πιθανώς η ρευματοκλοπή να συνεχίζεται έως και σήμερα. “

Η επιστολή καταλήγει :

«Επίσης σας ενημερώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για την άμεση αποστολή του παρόντος εγγράφου σε οιαδήποτε έτερη αρμόδια Αρχή ή Υπηρεσία κριθεί τούτο ως επιβεβλημένο, διότι πλέον θεωρούμε ότι εκτίθενται σε κίνδυνο τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι που μεριμνούν για την προστασία τους και ως εκ τούτου απαιτείται άμεσα και επειγόντως να επιλυθεί το ζήτημα νομίμως από τους φορείς που θα επιληφθούν κατά την αρμοδιότητά τους, προς αποφυγή του κινδύνου επέλευσης μη αναστρέψιμων καταστάσεων.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του ΔΣ του Σωματείου Ζωόφιλων Λευκάδας»

Συνημμένα : επισυνάπτουμε 6 φωτογραφίες που ελήφθησαν στον χώρο του Δημοτικού Κτηνιατρείου κατά την διάρκεια των στειρώσεων, 9 – 11/6/2023 και λίγες μέρες πριν 28/5/2023 και απεικονίζουν την ανωτέρω περιγραφόμενη κατάσταση κατά τον χρόνο πραγματοποίησης των στειρώσεων. Σκουπίδια τριγύρω, ογκώδη, χόρτα ψηλά , ρευματοκλοπή μέσω τοποθέτησης μπαλαντέζας παραβιάζοντας το κτηνιατρείο, ρευματοκλοπή μέσω καλωδίου στον πίνακα της ΔΕΗ.

Προηγουμενο αρθρο
Η άσχημη περιπέτεια ενός σκύλου στην Κατούνα
Επομενο αρθρο
Θάνατος άνδρα μέσα σε σκάφος στο λιμάνι της Λυγιάς  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.