HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤα Χριστούγεννα μπορείς να τα μεθεορτάσεις, την αρρώστια όχι

Τα Χριστούγεννα μπορείς να τα μεθεορτάσεις, την αρρώστια όχι

Γράφει η Παρασκευή Σιδερά-Λύτρα

Ναί, τα Χριστούγεννα μπορείς να τα μεθεορτάσεις, την πανδημία όχι! Αυτή δεν μπορείς να την αναβάλεις. Αυτή είναι εδώ καθημερινές και σχόλες. Το μόνο που μπορείς να κάνεις  είναι, να μην την πλησιάζεις.

 Και αν δεν λάμψουν οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα, μπορούν να λάμψουν κι αργότερα, και αν δεν ανάψουν τὰ κεριά τους, ας λάμψει η καρδιά σου, αν είσαι πιστός, ας ανάψει το κερί της καρδιάς σου.

Ζητάς επικοινωνία με τον θεό σου; Δεν θα τη βρεις οπωσδήποτε ανάμεσα στους πολλούς, στους καλοντυμένους με τα λαμπρά φορέματα, που τους κοιτάς και σε κοιτούν γύρω-γύρω. Μείνε μακριά από τη φαντασμαγορία, τώρα που απειλείσαι.

Ως πιστὸς θα έχεις διαβάσει τη Βίβλο, την Καινή Διαθήκη, θα θέλεις να ακολουθήσεις τη διδασκαλία του Χριστού. Οι πιστοί τηρούν το γράμμα της Βίβλου. Αν είσαι πιστός, τήρησέ το κι εσύ, ιδίως τώρα, που το απαιτούν οι κακοί καιροί, για να σωθείς – κλείσου στην κάμαρή σου. Ξαναδιάβασε την “Επί του όρους ομιλία”, στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, (κεφάλαιο ΣΤ´, παράγραφος 6) και ακολούθει τα λόγια , που βάζει ο ευαγγελιστής στο στόμα του Ιησού:

“Και όταν προσεύχεσαι, μην είσαι όπως οι υποκριτές, που αγαπούν να προσεύχονται στις συναγωγές και στις γωνίες των πλατειών. (…)  Εσύ, όταν προσεύχεσαι, έμπα στην κάμαρή σου και αφού κλείσεις την πόρτα σου, προσευχήσου στον πατέρα σου στα κρυφά, και ο πατέρας σου, που σε  βλέπει στα κρυφά, θα σου το αποδώσει στα φανερά”. (Και στη γλώσσα του ευαγγελίου: “Και όταν προσεύχη, ουκ έση ώσπερ οι υποκριταί, ότι φιλούσιν εν ταις συναγωγαίς και εν ταις γωνίαις των πλατειών εστώτες προσεύχεσθαι. (…) Συ δε όταν προσεύχη, είσελθε εις το ταμιείον σου και κλείσας την θύραν σου, πρόσευξαι τω  πατρί σου τω εν τω κρυπτώ, και ο πατήρ σου ο βλέπων εν τω κρυπτώ αποδώσει σοι εν τω φανερώ”). 

– Τί άλλο θέλεις;

Προηγουμενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το 208ο φύλλο της εφημερίδας «Ηχώ της Λευκάδας»
Επομενο αρθρο
Χειμερινό ηλιοστάσιο - Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου απόψε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.