HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤοποθετήθηκε ειδικός οικίσκος στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τη διαλογή κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19

Τοποθετήθηκε ειδικός οικίσκος στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τη διαλογή κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19

Δελτίο Τύπου
Π.Ε. Λευκάδας: Τοποθετήθηκε ειδικός οικίσκος στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τη διαλογή κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19

Ειδικός οικίσκος εγκαταστάθηκε χθες (9/4) το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, με σκοπό την αντιμετώπιση των περιστατικών με συμπτώματα συμβατά με πιθανή λοίμωξη από τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Ο οικίσκος είναι τύπου κοντέινερ (container), έχει συνολικό εμβαδόν 25 τ.μ., και είναι διαμορφωμένος και έτοιμος προς χρήση.

Στον οικίσκο, όπως ορίζουν και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, θα γίνεται ανίχνευση των ασθενών που παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα ή πληρούν τα κριτήρια του ορισμού του κρούσματος, πριν αυτοί εισέλθουν στους εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η ενδονοσοκομειακή διασπορά της νόσου, ενώ παράλληλα διασφαλίζονται οι απαραίτητες συνθήκες για την εξέταση των ασθενών.

Ο οικίσκος παραχωρήθηκε για δύο χρόνια από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν αιτήματος της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσας – Τσαγκαροπούλου, ενώ η μεταφορά του από τον Ασπρόπυργο και η εγκατάστασή του στον περιβάλλοντα χώρο του Νοσοκομείου, καλύφθηκε με δαπάνες της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Σήμερα (10/4) το πρωί τον οικίσκο επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενά, μαζί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Λευκάδας, Ιωάννη Μπάκαβο, όπου ο κ. Διοικητής εξέφρασε στον κ. Αντιπεριφερειάρχη τις ευχαριστίες του για τις άμεσες ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής.

Προηγουμενο αρθρο
Κατακαλόκαιρο στο Κάστρο
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος: θερμά του συλλυπητήρια στον Περικλή Σπυράκο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.