HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο «Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας» για το θέμα του Τουριστικού Περίπτερου που συζητείται στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο Λευκάδας» για το θέμα του Τουριστικού Περίπτερου που συζητείται στην σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ  ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (ΝΕΟ)

Ο δημοτικός σύμβουλος Ζαβιτσάνος Πέτρος κατέθεσε αίτημα σύγκλισης του δημοτικού συμβουλίου δια ζώσης με μοναδικό θέμα την συζήτηση  το ξεπούλημα του περιπτέρου.

Το προεδρείο του δημοτικού συμβούλιου αγνόησε το αίτημα και έβαλε στην ημερήσια  διάταξη της 7ης συνεδρίασης που γίνεται αύριο Τετάρτη 13-4-22 θέμα με τίτλο: «Συζήτηση για το Τουριστικό Περίπτερο στην περιοχή Κάστρο Λευκάδας.» με εισηγητή τον κο Καρβούνη. 

Πέρα από την προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος, θέλουν μόνο συζήτηση και όχι απόφαση. Κρύβονται πίσω από την συνεχιζόμενη τακτική της συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη, την ώρα που το μεγαλύτερο σε αριθμό Περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει   δια ζώσης στον ίδιο χώρο. Νομίζουν ότι έτσι στα μουλωχτά δεν θα πάρουν  χαμπάρι οι πολίτες της Λευκάδας ότι ξεπουλάνε για 25 χρόνια το τουριστικό περίπτερο και μαζί την παραλία του Κάστρου.

Δεν είναι δυνατόν το ζήτημα αυτό να το συζητά πριν λίγους μήνες το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Δημοτική αρχή να μη το φέρνει για συζήτηση.

Με την διατύπωση του θέματος «συζήτηση» … δεν δόθηκε εισήγηση στους δημοτικούς συμβούλους. Καλούμε τον πρόεδρο του δημ. Συμβουλίου και τον Δήμαρχο να μην κρύβονται πίσω από τον δοτό πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Διάλεξαν μη μέλος του συμβουλίου για να μην ελέγχεται από το σώμα. 

Οι υποθέσεις του λιμανιού του Περιγιαλιού (που δόθηκε και πρόστιμο) και του Κάστρου είναι πλήρως εκτεθειμένη η διοίκηση και ο Δήμος έχει την πρώτη ευθύνη. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου ήταν ενήμερα για τα όσα αποφάσιζε ο πρόεδρος του;

Για την αυριανή συζήτηση πρέπει να δοθούν για ενημέρωση των συμβούλων:

  1. Η μελέτη που πήγε στο συμβούλιο αρχιτεκτονικής 
  2. Η απόφαση του Συμβούλιου αρχιτεκτονικής

Επειδή η συνεδρίαση δεν γίνεται δια ζώσης, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα  σε συλλογικότητες και σε όσους πολίτες θέλουν να παρέμβουν. Η «Ομοσπονδία των απανταχού λευκαδίτικων συλλόγων»,  η πρωτοβουλία « ελεύθερες παραλίες Κάστρο τουριστικό περίπτερο» η «πρωτοβουλία για τη διάσωση της περιοχής του κάστρου», απαιτούν παρέμβαση.

Τα email που μπορεί να σταλούν οι κωδικοί για σύνδεση είναι: eleftheresparalies@gmail.com και info@grafodinaniki.gr 

Μέσα σε δύο χρόνια δύο διαδοχικές προσπάθειες, απορρίφθηκαν τεκμηριωμένα, ουσιαστικά κατασκευής νέου κτιρίου στη θέση του υπάρχοντος χρησιμοποιώντας την εξαίρεσή του από την κατεδάφιση.

Πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα το ξεπούλημα του Τουριστικού Περιπτέρου και της παραλίας του Κάστρου. Να προστατευθεί ο δημόσιος ,κοινόχρηστος και ελεύθερος χώρος της παραλίας.

Λευκάδα 12-4-22

Προηγουμενο αρθρο
Απεβίωσε ο Γιώργος Ν. Κατηφόρης
Επομενο αρθρο
Μουσικό Γυμνάσιο Λευκάδας: Πρόγραμμα των συναυλιών Μουσικής Άνοιξης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.