HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο 4ο Πανελλήνιο Μοναστικό Συνέδριο στη μονή Φανερωμένης και στη μονή Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς

Το 4ο Πανελλήνιο Μοναστικό Συνέδριο στη μονή Φανερωμένης και στη μονή Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ 

4Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΝΑΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Β΄ ΗΜΕΡΑ.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα συνεχίστηκαν οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Μοναστικού Συνεδρίου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης και στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Λιβάδι στην Καρυά.

Μετά την πρωινή Ακολουθία συνεχίστηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε τρεις συνεδρίες.

Ομιλητές ήταν (2η συνεδρία) ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος, ο Αιδεσιμολογιότατος  Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Θερμός και η Οσιολογιότατη γερόντισσα Πορφυρία, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αναλήψεως της Σίψας Δράμας.

Στη συνέχεια (3η Συνεδρία) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Νίκων Κουτσίδης (Ι. Μ. Προφήτου Ηλία Πρέβεζας) και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.

Η τέταρτη συνεδρία είχε ομιλητές τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Σκιαδαρέση (καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ.) και τον Οσιολογιότατο Ιβηρίτη Μοναχό Μάξιμο.

Ανάμεσα στις συνεδρίες ακολούθησαν πολλές ενδιαφέρουσες ερωτήσεις από κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, οι οποίες οδήγησαν σε γόνιμο διάλογο και προβληματισμό.

Η δημιουργική αυτή ημέρα έκλεισε με ξενάγηση, Εσπερινό και δείπνο Αγάπης στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου στο Λιβάδι στην Καρυά.

Ευχαριστούμε το Μητροπολίτη Λευκάδας & Ιθάκης κ. κ. Θεόφιλο, με την ευλογία του οποίου τελείται το Συνέδριο, τον Ηγούμενο της Φανερωμένης π. Νικηφόρο Ασπρογέρακα για την άοκνη προσπάθειά του και την άψογη οργάνωση του Συνεδρίου και τον Ηγούμενο της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου π. Χριστόφορο Αραβανή για το δείπνο Αγάπης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται αύριο και η παρακολούθηση από το κοινό είναι ελεύθερη.

Χρ. Γιάννης Φουρλάνος 
Δάσκαλος Θεολόγος 
  

Προηγουμενο αρθρο
Λευκάδα: Πνευματικοί φάροι του νησιού που φώτισαν ολόκληρη την Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Στα Δένδρα... Έτσι λέγαμε την πλατεία Ζαμπελίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.