HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΥποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες 

Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους  ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στο 2ο Πειραματικό ΓΕΛ  Λευκάδας θα παραμείνει ανοιχτή από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59. Η αίτηση γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/ps-peis-es. Απαιτούνται οι κωδικοί του TAXISNET του γονέα ή κηδεμόνα. 

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α τάξη του Λυκείου για το σχολικό έτος 2023- 2024   γίνεται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μαθητές/τριες οι οποίοι αποφοιτούν από την Γ  Γυμνασίου τη σχολική. χρονιά 2023-2024 από όλα τα σχολεία του Νομού Λευκάδας και από  οποιαδήποτε άλλη περιοχή ,με την προϋπόθεση υποβολής ΜΟΝΟ μίας αίτησης για ένα  ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .

Το ωράριο λειτουργίας του Πειραματικού Λυκείου είναι το ίδιο με το ωράριο λειτουργίας  όλων των Γενικών Λυκείων (8.15-13.50).  

Οι μαθητές των Πειραματικών Σχολείων μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν Ομίλους Αριστείας και Δημιουργικότητας και  μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας( από τις 13.50 έως τις 15.20).

Πληροφορίες για το Δίκτυο των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων ανά περιφέρεια, τα νέα σχολεία που θα λειτουργήσουν από το σχολικό έτος 2024-2025, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τις οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης καθώς και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις υπάρχουν επίσης στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) depps.minedu.gov.gr,  και στις ιστοσελίδες της Διεύθυνσης Δ.Ε. Λευκάδας και του 2ου Πειραματικού ΓΕΛ Λευκάδας

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

Προηγουμενο αρθρο
Καταγραφή εκτροφών χοριοειδών και  λήψη μέτρων  βιοασφάλειας  για την Αφρικανική Πανώλη των χοίρων
Επομενο αρθρο
Ευχαριστίες Κοινωνικού Παντοπωλείου στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.