HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΥποψήφιοι, πολλοί υποψήφιοι!

Υποψήφιοι, πολλοί υποψήφιοι!

✔ Λιγότερες από  40 ημέρες υπολείπονται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο μικρό νησί μας βασιλεύει η απόλυτη σιωπή…  Και μάλιστα από υποψηφίους που από πολύ νωρίς δήλωσαν την παρουσία τους. Πρώτος και καλύτερος ο κ. Βεργίνης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του από τον Απρίλιο. Έχουν περάσει τόσοι μήνες. Σε ένα νησί, που ιδιαίτερα το φετινό καλοκαίρι ενέσκηψαν όλες οι… πληγές του Φαραώ,  δεν διαβάσαμε ούτε μια ανακοίνωση με τις σκέψεις, απόψεις, προβληματισμούς του  για τα πολλά θέματα που μας απασχόλησαν.

✔ Στις επόμενες 10-15 ημέρες θα κυκλοφορήσουν τα προγράμματα των υποψηφίων. Φιγούρες, ιλουστρασιόν χαρτί, που κανένας δεν διαβάζει. Και τι να πρωτοδιαβάσει κάποιος στο στενό χρονικό περιθώριο. Έτσι θα βαδίσουμε στο γνωστό, άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και οι υπάλληλοι της καθαριότητας θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν, να μαζέψουν το πεταμένο χαρτί. Και τα προγράμματα θα μείνουν ασκήσεις επί χάρτου, επειδή ποτέ και από κανέναν δεν ζητήθηκαν ευθύνες για τις ανακολουθίες έργων και ωραίων κειμένων που γεμίζουν το ιλουστρασιόν χαρτί.

✔ Το πολιτικό σύστημα είναι μια αφηρημένη έννοια. Η επίκλησή του ως αιτία  σε κάθε πρόβλημα   διαχέει τις ευθύνες. Όσο όλα τα δεινά αποδίδονται στο πολιτικό σύστημα και οι  ευθύνες δεν προσωποποιούνται, την γλυτώνουν τα «λαμόγια». Όσο εμείς συνεχίζουμε να εκλέγουμε «λαμόγια», μην μας κακοφαίνεται που κάνουν, ό,τι κάνουν. Με το να τους εκλέγουμε,  τους βάζουμε στο απυρόβλητο, τους προσφέρουμε ασυλία, «καλό όνομα».

✔ Στις αρχές Αυγούστου δημοσιοποιήθηκαν οι καταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών με τους μεγαλοοφειλέτες όλης της χώρας.   Άπειρες σελίδες… Έψαξε κάποιος για τη Λευκάδα;

✔ Η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση, η σημαντικότερη από όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, θεωρείται από  τους περισσότερους μια πολύ εύκολη υπόθεση. Δεν εξηγείται αλλιώς, πως τόσοι πολλοί συμπολίτες μας θέλουν να μας διοικήσουν. Άνθρωποι αμόρφωτοι, αγράμματοι, (κυριολεκτικά και μεταφορικά), αταξίδευτοι, ανεπρόκοποι, ιδιοτελείς, έρχονται να καταθέσουν… όραμα για το μέλλον του νησιού, όταν οι ίδιοι αγνοούν τα στοιχειώδη και δεν έχουν βγει από το… αυλάκι…

(Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, παντού υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά, ως συνήθως, θόρυβο κάνουν οι ντενεκέδες.)

Ο Δημοτικός Σχολιαστής

Προηγουμενο αρθρο
Το πλήρες ψηφοδέλτιο της ΑΝΑΣΑ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Επομενο αρθρο
Δελτίο τύπου για τη λήξη του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.