HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΧαλάει ο καιρός από τα Θεοφάνεια – Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Χαλάει ο καιρός από τα Θεοφάνεια – Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες

Ιόνιο, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησος οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο. Καταιγίδες και στο Λεκανοπέδιο Αττικής την Κυριακή

Για τη ραγδαία επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες και οι θυελλώδεις νοτιάδες  που θα φτάσουν κατά τόπους ακόμη και τα 9 Μποφόρ. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι κυρίως τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Kαταιγίδες αναμένονται σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ (δείτε τη κάτω)  και στην Αθήνα, την Κυριακή, 7 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής η ΕΜΥ, ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από αργά το απόγευμα του Σαββάτου των Θεοφανείων έως το βράδυ της Κυριακής, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο 06-01-2024 (Θεοφάνεια)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από αργά το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και το απόγευμα στο Αιγαίο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 9 μποφόρ.

Την Κυριακή (07-01-2024)

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο) και το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Από νωρίς το πρωί, έντονες κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάζουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με ύφεση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι – νοτιοδυτικοί εντάσεως 7 με 8 και πρόσκαιρα το πρωί κατά τόπους 9 μποφόρ.

Στους χάρτες που ανήρτησε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσιάζονται διαδοχικά (α) η θέση του χαμηλού αργά το απόγευμα του Σαββάτου, (β,γ) ο 24ωρος υετός Σαββάτου & Κυριακής και τέλος (δ) το πεδίο των ανέμων το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή.

Πηγή: Protagon.gr

Προηγουμενο αρθρο
Επισκέψεις του βουλευτή Θ. Καββαδά, σε Λιμεναρχείο, Αστυνομική Διεύθυνση και Πυροσβεστική
Επομενο αρθρο
Παρουσίαση του βιβλίου του  Παναγιώτη Σκληρού «Μικρές Λευκαδίτικες Ιστορίες» στην Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.