HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΨυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα τη Δευτέρα – θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο- ο καιρός στην Λευκάδα

Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα τη Δευτέρα – θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο- ο καιρός στην Λευκάδα

Το ψυχρό μέτωπο ενός βαρομετρικού χαμηλού το οποίο βρίσκεται στην Ιταλία, από τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής 06/12 και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά προκαλώντας κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και πρόσκαιρα θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία σήμερα Κυριακή 06/12. Από αργά το βράδυ της Κυριακής 06/12 προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 07/12 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και στη Δυτική Ελλάδα, όπου βαθμιαία θα κινηθούν ανατολικά επηρεάζοντας έως το βράδυ το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας. Πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα νησιά του Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Τα φαινόμενα όμως θα έχουν σύντομο χαρακτήρα, αφού σταδιακά και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η κίνηση του ψυχρού μετώπου και τα εκτιμώμενα ύψη βροχόπτωσης που αυτό θα προκαλέσει κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/12, παρουσιάζεται στην παρακάτω ομάδα χαρτών βροχής.

Λιμεναρχείο Λευκάδας:  Δελτίο Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ 

 1. Σύμφωνα με το Δελτίο Αναγγελίας θυελλωδών ανέμων της Ε.Μ.Υ 06-12-2020/1600 UTC, για το βόρειο Ιόνιο προβλέπονται άνεμοι νοτιανατολικοί 8 ή 9 μέχρι 07/04 UTC και από 07/01 UTC δυτικά του 19.50 νοτιοδυτικοί 7 ή 8 μποφόρ.  

 2. Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας να μεριμνούν για την ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους, να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί και να αποφεύγουν δραστηριοποίηση κατά τον χρόνο ισχύος δελτίων επιδείνωσης καιρού. 

3. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 2645022322. 

Ο Καιρός στη Λευκάδα αύριο Δευτέρα 7/12/2020

Προηγουμενο αρθρο
Εμμανουήλ Τιμόνης και Ιάκωβος Πυλαρινός: οι Έλληνες πρωτοπόροι των εμβολιασμών
Επομενο αρθρο
Κορωνοϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων στις 6/12/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.