HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καλεί Λευκάδα και Μεγανήσι για τα υδατοδρόμια

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών καλεί Λευκάδα και Μεγανήσι για τα υδατοδρόμια

Γραφειοκρατία και Κορωναϊός μεταθέτουν την λειτουργία τους για μετά το 2021!

Σε διευκρινίσεις σχετικά µε τα δικαιολογητικά του Τεχνικού Φακέλου υδατοδροµίου που συνοδεύει την αίτηση χορήγησης άδειας υδατοδροµίου, προχώρησε με έγγραφο που απέστειλε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δήμους όλης της χώρας το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Αξίζει να σημειωθεί ότι άδεια υδατοδρομίου (ίδρυσης ή ίδρυσης και λειτουργίας ή λειτουργίας) χορηγείται σε δημόσιο φορέα,σε ενώσεις προσώπων και σε φυσικά πρόσωπα ελληνικής ιθαγένειας ή ιθαγένειας ενός κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ.) που κατοικούν στην Ελλάδα ή σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ., καθώς και σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που έχουν την καταστατική έδρα τους είτε στην Ελλάδα είτε στο έδαφος ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή κράτους που ανήκει στον Ε.Ο.Χ., εφόσον κατά ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50%), η περιουσία, το κεφάλαιο και ο πραγματικός έλεγχος αυτών ανήκει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν την ιθαγένεια και την κατοικία ή την έδρα τους σε κράτος-μέλος της Ε.Ε. ή του Ε.Ο.Χ.

Για την άδεια λειτουργίας απαιτείται σύμφωνα με τον νόμο 4663/2020 (δείτε εδώ) ένας σημαντικός αριθμός αδειοδοτήσεων κι εγκρίσεων από υπηρεσίες και υπουργεία με επικαλυπτόμενες πολλές φορές αρμοδιότητες καθιστώντας την διαδικασία επίπονη, χρονοβόρα και περίπου αποτρεπτική.

Επιπλέον συμπίπτει χρονικά σε μια παγκόσμια αρνητική συγκυρία όπου η πανδημία λειτουργεί ενδεχομένως αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους επένδυση.

Πηγή: meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Ενέργειες Δήμου Μεγανησίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού
Επομενο αρθρο
Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, για το Πάσχα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.