Δοκιμάσαμε και μάθαμε τι γίνονται τα προϊόντα που παράγονται από τον λαχανόκηπο του Ωνάση
Απέναντι απο τη νησίδα Σκορπίδι και δίπλα στο εκκλησάκι του Σκορπιού, ο λαχανόκηπος του Αριστοτέλη Ωνάση γνωρίζει νέα περίοδο ακμής με ευλαβική φροντίδα από τους συνεργάτες του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Το νησί εκτός από τα σμαραγδένια νερά του διαθέτει πλούσια φυσική βλάστηση την οποία ο δαιμόνιος Έλληνας κροίσος είχε μπολιάσει με εξωτικά λουλούδια και φυτά από κάθε γωνιά του κόσμου, πετυχαίνοντας έναν παραδεισένιο συνδυασμό.
Στον κήπο καλλιεργούνται σήμερα 350 είδη φρούτων και λαχανικών, ενώ τα δέντρα, από υπεραιωνόβιες ελιές μέχρι συκιές και εσπεριδοειδή, δίνουν καρπούς υψηλής ποιότητας.
Στην πρόσφατη δημοσιογραφική αποστολή -την πρώτη στην ιστορία του νησιού- ο διευθυντής Ανδρέας Λεωνίδου εξήγησε ότι από την παραγωγή καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του νησιού, πολλά προϊόντα προσφέρονται ως δώρα και όσα περισσεύουν διανέμονται στους περίπου 50 εργαζόμενους.
Ο κ. Λεωνίδου τόνισε επίσης ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στον Σκορπιό έχει βραβευτεί για την περιεκτικότητά του σε φαινόλες ως προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Μοναδικής ποιότητας και γεύσης είναι και το μέλι ως αποτέλεσμα της μεγάλης ποικιλίας λουλουδιών.
Λικέρ μανταρινιού, μαρμελάδα σύκου, ελιές και πάστα τομάτας παράγονται επίσης στον Σκορπιό με αυστηρά βιολογικούς όρους.
Εν όψει της ανάπλασης που έχει ήδη δρομολογήσει η οικογένεια Ριμπολόβλεφ, προτεραιότητα είναι όλες οι αλλαγές να γίνουν με σεβασμό στην ιστορία του νησιού και στο φυσικό περιβάλλον.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και το γκαζόν αφαιρείται προσεκτικά ώστε να προστατευτεί και να ξανατοποθετηθεί μετά τα έργα.
Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια