HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΔραστηριότητες της εποχής στην πόλη μας

Δραστηριότητες της εποχής στην πόλη μας

Ο Απρίλης είναι ο μήνας των εκδρομών και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τα σχολεία.

IMG_4415

Γέμισε η παραλία μαθητές και εκδρομικά πούλμαν σήμερα το πρωί. Τα πρώτο πέρασμα που έκαναν τα παιδιά, πριν ξεχυθούν στην αγορά ήταν βεβαίως η γέφυρα. Έτσι όπως ήταν νωρίς και ήταν όλα τα παιδιά ξεμανίκωτα, τα έτσουξε λίγο το ελαφρό μαϊστραλάκι που φυσούσε.

IMG_4394

IMG_4411

Αλλά και τα δικά μας σχολεία συνεχώς τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές. Προχτές τα συνάντησα στη Βιβλιοθήκη Σβορώνου και στο Ιστορικό Αρχείο. Σήμερα στη Δημόσια βιβλιοθήκη τάξεις του Δημοτικού σχολείου Νυδριού πραγματοποιούσαν ξενάγηση επίσης.

IMG_4407

Καθόμουν απέναντι στο καφενείο όση ώρα η Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Ρούσσου τους έδινε πληροφορίες και τους εξηγούσε το πλάνο της περιήγησης στο χώρο.

IMG_4340

Ο Απρίλης είναι όμως και ο μήνας που γίνονται και φρεσκαρίσματα και χρωματίσματα στα κτίρια μέσα και έξω. Το πνευματικό κέντρο φρεσκάριζε το άσπρο χρώμα της όψης του.

IMG_4408

Αλλά και ο Χρήστος με το καφέ ταβέρνα «Βιβλιοθήκη» έβαφε τα πορτοπαράθυρα. Τόσο αυτό το κτίριο με τα μπορτνώ παράθυρα όσο και το απέναντι κτίριο της Βιβλιοθήκης, είναι από τα πιο πολυφωτογραφημένα της πόλης. Δικαίως λοιπόν δέχεται παραπάνω περιποιήσεις από τον ιδιοκτήτη του.

Προηγουμενο αρθρο
Η Άνοιξη ενδείκνυται για περιπάτους
Επομενο αρθρο
Γιορτή πολιτισμού αφιερωμένη στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.