HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΜε γοργούς ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί η κατασκευή του ανοιχτού θεάτρου. Έχει ολοκληρωθεί όλη η κατά ύψος κατασκευή, εκτός από τα προστατευτικά κάγκελα. Θα έχει ξύλινα καθίσματα χωρίς πλάτη. Οι θεατές θα έχουν πίσω τους τη Γύρα και η σκηνή -πλατεία θα βρίσκεται μπροστά στον τοίχο του κλειστού θεάτρου.

Όπως μάθαμε κατά τον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στις 24 Ιουνίου, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις εκδηλώσεις προς τιμή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που θα επισκεφτεί το νησί μας. Άρα η κατασκευή του πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης παρατηρήσαμε το κτίριο του Πνευματικού Κέντρου και του κλειστού θεάτρου εξωτερικά  μετά την ανακαίνιση, δεν έχει ολοκληρωθεί, όσο τουλάχιστον φαίνονται από το δρόμο. Πρόκειται για πολύ αξιόλογα κτίρια δίπλα στο ιστορικό κέντρο, τα οποία εναρμονίζονται πλήρως με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την παράδοση της Λευκάδας. Θεμελιώθηκαν βέβαια σε άλλες εποχές, το 1991.  Επιλέχτηκαν σοφά, να έχουν μέτωπο προς την πόλη και μόλις εισέλθει ο επισκέπτης να ανοίγεται μπροστά του η λιμνοθάλασσα. 

Προηγουμενο αρθρο
Οι λύσεις είναι στο πιάτο μας
Επομενο αρθρο
 Συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος με τον Βουλευτή  Λευκάδας

1 Σχόλιο

  1. Hfestionas
    25 Απριλίου 2024 at 01:18 — Απάντηση

    Τι ωραία ……. Αντί οι θεατές να βλέπουν τη Γύρα, θα βλέπουν το μπούμοτρο!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.