HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΕσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής

Εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής

Πανηγυρίζει σήμερα το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ. Θεόφιλου και παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε την Παρασκευή το βράδυ εσπερινός στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής που βρίσκεται στη βόρεια απόληξη της χερσονήσου του Γενίου-Βλυχού.

Η παράδοση αναφέρει πως οι ναυτικοί που περνούσαν από το σημείο αυτό τις νύχτες, έβλεπαν ένα φως στη σπηλιά που σχηματιζόταν ανάμεσα στους βράχους της ακτής. Στο βράχο με τη σπηλιά δεν μπορούσαν να πλησιάσουν με ευκολία, γιατί εκεί ξεσπούσε το αγριεμένο κύμα της θάλασσας. Λίγο ψηλότερα από τα βράχια που χτυπούσε το κύμα βρισκόταν μία ευρύχωρη σπηλιά. Εκεί ένας από τους ιδιοκτήτες των γειτονικών κτημάτων -Κακονάς στο επώνυμο, από το γειτονικό Βλυχό- βρήκε μία εικόνα της αγίας Κυριακής. Την πήρε και την τοποθέτησε σε άλλο, πιο ομαλό, μέρος του κτήματός του, σχεδιάζοντας να χτίσει μικρό προσκυνητάρι. Στάθηκε όμως αδύνατο αυτό, γιατί έβρισκε ξανά την εικόνα στην σπηλιά του βράχου.

Άγνωστο το πώς βρέθηκε στο μέρος εκείνο το εικόνισμα της Αγίας. Το γεγονός είναι, πάντως, πως πλήθη πιστών -ή και περίεργων- προστρέχουν μέχρις εκεί, στις 7 Ιουλίου κάθε χρόνου, για να τιμήσουν Αγία Κυριακή.

Προηγουμενο αρθρο
Η εκδήλωση της Ενωμένης Ρωμιοσύνης για τον Ιωάννη Καποδίστρια
Επομενο αρθρο
Συνελήφθησαν (7) επτά άτομα για διάφορα αδικήματα στη Λευκάδα τα τελευταία 24ωρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.