HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠρος το Δήμο Λευκάδος για την πρόσβαση στην παραλία Αγιοφύλλι

Προς το Δήμο Λευκάδος για την πρόσβαση στην παραλία Αγιοφύλλι

(Το παρακάτω κείμενο έφτασε στη σελίδα μας από το email: kostas pantaris. Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο ίδιος ο καταγγέλλων ή λειτουργεί για λογαριασμό τρίτου. Το κείμενο τόσο στη σύνταξη όσο και στην ορθογραφία -(το διατηρήσαμε όπως εστάλη)- μοιάζει σε κάποια σημεία με τις μεταφράσεις που κάνει το Google Translate.

Όσον αφορά τις καταγγελίες περί εισόδου στην παραλία βεβαιώνουμε ότι γίναμε κι εμείς μάρτυρες τον προηγούμενο μήνα. Αναγκαστήκαμε να περάσουμε δίπλα από ένα πορτόνι με πινακίδα ιδιωτικός χώρος, σύριζα στον γκρεμό, λίγο πριν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να προσεγγίσουμε την παραλία, αφού είδαμε και άλλους να κάνουν το ίδιο.)

Προς τον δήμο Λευκάδος και μέσα ενημερώσεις Λευκάδος

Κανό διακοπές 15 χρόνια στην Λευκάδα,το ξακουστό Αγιοφύλλι που 15 χρόνια πάω για μπάνιο με τα 4 παιδιά μου και μέχρι το 2017 πήγαινε δρόμος, και όταν δεν ήταν ανοικτός ο δρόμος,ήταν μονοπάτι διπλά από το πόρτα κ μπορούσες να περάσεις και να πας για μπάνιο.

Εφέτος πήγα στο Αγιοφύλλι και διπλά από το πόρτα το έχουν κλείσει επίτηδες με σύρματα ώστε να μην μπορείς να μπεις μέσα καθόλου, να μην έχεις πρόσβαση στην παράλια από δρόμο και αναγκάστηκα να πας με το καΐκι.

Ρώτησα και μου είπαν ότι υπαρχή μονόπατη που πάει Αγιοφύλλι αλλά που είναι δεν ξέρω? και από την πόρτα είναι ιδιωτικός χώρος, γιατί ο δήμος Λευκάδος δεν ανοίγει το μονοπάτι που δεν φαίνεται? Δεν είχαν φτιάξη ποτέ ούτε τον δημόσιο δρόμο επίτηδες γιατί δεν τον φτιάχνουν?

Πήγα με το καΐκι και μου πηρέ 6 ευρώ το άτομο, είμαστε 6. Πληρωσα 36 ευρώ για μια αποστάσει 10 λεπτών. Η μεγαλύτερη απάτη που έχω δει στην Ζώη μου. Ερωτάω τον δήμο Λευκάδος και αυτούς που είναι υπεύθυνη πώς έχουν αφήσει και έκλεισε το μονόπατη γιατί δεν το ανοίγουν με σήμανση η κάνουν πολιτικά παιχνίδια όπως όλες η κυβερνήσει? πώς έκλεισαν με σύρματα διπλά από το πόρτα? το κάνουν η ντόπιοι για να περνούμε το καΐκι που αυτό μας χρεώνει με 6 ευρώ το άτομο (μια περουσία ) που και αυτό παράνομος πάει στην παράλια και θα έπρεπε να έχει μικρότερη τιμή αφού δεν τηρεί τους κανόνες ασφάλειας.

Αυτό που γίνεται και το καΐκι όταν έρχεται στην παράλια και προσαράζει και μας χρεώνει 36 ευρώ Τα 6 άτομα δεν το σηκώνει κανένας, μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Ελλάς με το μεγαλείο σου

Έπρεπε ο δήμος Λευκάδος να έχει ένα δημόσιο μέσω, η να άνοιγε το μονόπατη, η να υπήρχε Έλεγχος από το λιμεναρχείο το τι γίνεται, το λιμεναρχείο στη 10 μέρες που έκατσα ήταν απόν. Πλήρωσα μόνο εγώ 360 ευρώ για μια δημόσια παράλια που την έχουν κάνει ιδιωτική χωρίς πω για τις ξαπλώστρες αναψυκτικά και φαγητά που πουλάνε με παντελής λήψης τον βασικών κανόνων ασφάλειας και υγείας. απόδειξης ούτε για ζωγραφιά. κάθε ιδιώτης να ζητά παρανόμως όσα λεφτά του λείπουν για κάτι που κάνει παράνομα. Εφτασα σε σημείο να βγω από τα ρούχα μου και είμαι αγανακτισμένος να μην μπορείς να πας πουθενά δωρεάν

Απογοητεύσει για ένα τουριστικό θέρετρο. έχετε κάνει μια εικόνα του αρπακτικού.

Ελπίζω του χρόνου η σύντομα να έχει ανοίξει το μονοπάτι η ο δρόμος

Προηγουμενο αρθρο
Ένα χρόνο κολλημένη η σύνδεση της Λευκάδας με Βόνιτσα & Άκτιο
Επομενο αρθρο
Η είσοδος του διαύλου της Λευκάδας

8 Σχόλια

  1. GARBIS
    9 Ιουλίου 2018 at 23:45 — Απάντηση

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟ ΑΚΊΝΗΤΟ ΠΊΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΟΥΔΙΑ ΘΑ ΕΠΈΤΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΎΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ??

    ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΙΞΕΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΑΜΟΥΔΙΑ ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

    ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΥΡΙΟΙ!!

    ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΛΑΨΕΣ!!

    • G
      10 Ιουλίου 2018 at 10:04 — Απάντηση

      «Η παραλία και ο αιγιαλός αποτελούν κατ’ απόλυτο τρόπο κοινόχρηστα, είναι κοινά αγαθά, που ανήκουν στους πάντες. Δεν μπορούν κατά καμία έννοια να είναι ιδιωτικά, ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο. Αρα δεν επιτρέπονται ούτε περιφράξεις μέχρι το κύμα ούτε και άλλες μέθοδοι παρεμπόδισης της εισόδου. Οι παραλίες δεν αποτελούν καν κρατική ιδιοκτησία. Το κράτος έχει ευθύνη να τις προστατεύει και να τις διαχειρίζεται, με κύριο αντικείμενο την ακώλυτη πρόσβαση και την κοινή χρήση τους», λέει στην «Κ» ο νομικός ειδικός σε θέματα περιβάλλοντος κ. Γιώργος Μπάλιας. «Δεν πρόκειται για πρόσφατη νομολογία, αλλά για νομικό πολιτισμό που έχει δημιουργηθεί στο πέρασμα των αιώνων. Ο Αστικός Κώδικας περιλαμβάνει με εξαιρετική σαφήνεια τα πράγματα κοινής χρήσεως», συμπληρώνει ο κ. Μπάλιας. Πραγματικά ο Αστικός Κώδικας αναφέρει «ιδίως τα νερά με ελεύθερη και αέναη ροή, οι δρόμοι, οι πλατείες, οι αιγιαλοί, τα λιμάνια και οι όρμοι, οι όχθες πλευσίμων ποταμών, οι μεγάλες λίμνες και οι όχθες τους». Σε άλλο σημείο ξεκαθαρίζει ότι εκτός συναλλαγής τίθεται «και κάθε άλλο πράγμα, μη καταριθμούμενο μεν σε αυτό, υπηρετούν όμως την κοινή χρήση, οία είναι και η παραλία». Αρα, αιγιαλοί και παραλίες είναι απολύτως δεσμευμένες για κοινή δημόσια χρήση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμποδίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του καθενός σε αυτές.

  2. ηλιας του 16ου
    6 Ιουλίου 2018 at 15:26 — Απάντηση

    Οντως οπατωσαμε!!!!!!!! ας μιλησει ο δημαρχος για τις εξυπναδες που λεει καθε φορα

  3. Ελένη
    6 Ιουλίου 2018 at 13:57 — Απάντηση

    Κρίμα, γιατί ένιωθα πως η Λευκάδα έχει μείνει μακριά από αυτήν την αλλοτρίωση!! Πως είναι ένας τόπος αγνός και φιλόξενος.

  4. Τασος
    6 Ιουλίου 2018 at 01:41 — Απάντηση

    σωστός, και αν δε πάς και Πόρτο Κατσίκι αναγκαστικά θα πληρώσεις 5€ για παρκινγκ αλλιώς πρέπει να αφήσεις το όχημα 3-4 χιλιόμετρα μακριά και κατεβαίνεις σε μια παραλία που κανείς σλάλομ για να περάσεις ανάμεσα σε 5-6 σειρές ξαπλώστρες οι οποίες προσφέρονται προς 15€ το ζευγάρι!!!!! πουλάνε ότι φαγητό θες και έναν κάδο για τα σκουπίδια δεν έχει. Ντόπιος είμαι, ασχολούμαι έμμεσα με τον τουρισμό κ βλέπω γιατί φέτος πατωσαμε απο κοσμο

  5. ΝΙΚΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
    5 Ιουλίου 2018 at 03:00 — Απάντηση

    ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΈΝΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ!!! Η Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

  6. Αγγέλω μ' σκρένει η μάνα σου
    5 Ιουλίου 2018 at 02:23 — Απάντηση

    Θυμήθηκα, διαβάζοντας αυτό, μιά ατάκα του μακαρίτη Θανάση Βέγγου. Σε ταινία του Παντελή Βούλγαρη.
    “Η Ελλάδα πεθαίνει”!
    Η Λευκάδα είναι ήδη πεθαμένη! Την πεθάνανε όλοι οι τεθλιμμένοι συγγενείς!
    Με το αζημίωτο βεβαίως βεβαίως!!!

  7. αμελιαζ
    4 Ιουλίου 2018 at 19:22 — Απάντηση

    Σωστα τα λεει ο ανθρωπος αλλα ποιος ακουει??? Μια χαρα λογους βγαζουν ολοι κι ο…τοπικος αντι-αρχων κρυβεται απ οτι εμαθα ρωτωντας.
    Οι παραλιες ειναι ανοιχτες για ολο τον κοσμο!! ΑΝΟΙΧΤΕΣ κι οποιος παρανομει συλαμβανεται.
    Αλλα ετουτοι αναμενεται να συλληφθουν τον επομενο χρονο…αχρηστοι!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.