HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣυλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Απόστολου Λάζαρη

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για την απώλεια του Απόστολου Λάζαρη

Ο Απόστολος Λάζαρης υπηρξε ξεχωριστή προσωπικότητα. Επιφανής επιστήμων,με απαράμιλλο ήθος,άφησε το στίγμα του όπου και αν προσέφερε τις υπηρεσίες του.Ο θάνατός του με συγκίνησε βαθειά και αυτό γιατί, πέραν του ότι ήταν συγχωριανός μου,υπήρξε φίλος και συναγωνιστής με τον Πατέρα μου στις τάξεις της ΕΠΟΝ κατά την περίοδο της Ναζιστικής κατοχής.

Ας ειναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γής που θα τον σκεπάσει.

Χαράλαμπος Π.Κουνιάκης

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Ψήφισμα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών, ευθύς ως πληροφορήθηκε τον επισυμβάντα θάνατο του Αποστόλου Λάζαρη, Οικονομολόγου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά, τ. Βουλευτή και Υπουργού, εκλεκτού τέκνου της Λευκάδας και εξαίρετου φίλου της Εταιρείας

Ομόφωνα αποφασίζει

Να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος ειλικρινή συλλυπητήρια
Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία και
Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στις λευκαδίτικες εφημερίδες και ηλεκτρονικής ιστοσελίδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα 8-3-2018

Η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Λευκάδας, εκφράζει την βαθιά της λύπη για τον θάνατο του ευπατρίδη πολιτικού και συμπατριώτη μας, Λαζαρη Αποστόλη, ο οποίος υπηρέτησε με πίστη και ολόψυχα την Ελλάδα, από όποια θέση του ζητήθηκε.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Σ.Ε ΑΝΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Ο επιφανής συμπατριώτης μας επιστήμονας και πολιτικός Απόστολος Λάζαρης δεν βρίσκεται μαζί μας. Έφυγε πλήρης ημερών τιμώντας με την εν ζωή στάση του τους οικείους του, την ιδιαίτερή του πατρίδα, όλη τη χώρα.

Στα νιάτα του στρατεύτηκε στον αγώνα ενάντια στον Ναζισμό ως μέλος της ΕΠΟΝ.
Με μεγάλη καριέρα ως επιστήμονας της Οικονομίας, καθηγητής και κορυφαίος στέλεχος του Ο.Η.Ε.
Αλλά και ως πολιτικός με ήθος και αξίες πάντα ήταν παρών στους κοινωνικούς αγώνες, άφησε το στίγμα του από τις θέσεις του Βουλευτή της Ά Αθήνας, της ιδιαίτερης πατρίδας του της Λευκάδας αλλά και ως Υπουργός.

Μια λαμπρά προσωπικότητα.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΑΛΙΚΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η απώλεια του εξέχοντος συμπατριώτη μας Απόστολου Λάζαρη μας γεμίζει με θλίψη.

Διαπρεπείς οικονομολόγος πανεπιστημιακός με σημαντική παρουσία στη δημόσια ζωή επί πολλές δεκαετίες.

Υπηρέτησε την πολιτική ζωή της πατρίδας μας με δημοκρατική συνέπεια και ήθος, δίνοντας το παρών στους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

8/3/2018
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Εφυγε απο τη ζωη πληρης ημερων ο συμπατριωτης μας Αποστολος Λαζαρης οικονομολογος,καθηγητης Πανεπιστημιου,Υπουργος και βουλευτης Λευκαδας.

Η απωλεια του μας γεμιζει θλιψη γιατι εφυγε ενας μεγαλος Λευκαδιτης και Πατριωτης.Ειχα τη τυχη να τον γνωρισω και θαυμαζα ιδιαιτερα για την απλοτητα του και τη δυνατοτητα που σου εδινε για να τον προσεγγισεις.

Η Λευκαδα και η Ελλαδα θαναι φτωχοτερη απο την απωλεια του.
Συλληπητηρια στη συζυγο του ,στη κορη του και στους συγγενεις του.
Καλο ταξιδι.

Κώστας Α. Αραβανής
Δντης 2 Λυκειου Λευκαδας
πρωην Νομαρχης Λευκαδας
Τεως Δημαρχος Λευκαδας

Ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας, για το θάνατο του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Απόστολου Λάζαρη.

«Ποτέ πριν ο κόσμος δεν ήταν τόσο πλούσιος, αλλά και τόσο πεινασμένος… Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, η οικονομική ανάπτυξη αύξησε το συνολικό πλούτο σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ οι δημόσιες και οι ιδιωτικές επενδύσεις άλλαξαν την μορφή του πλανήτη.

Ταυτόχρονα όμως, μεγαλώνει συνεχώς η φτώχεια και η οικονομική αβεβαιότητα, ενώ ο μισός πληθυσμός της γης προσπαθεί να ζήσει σχεδόν χωρίς εισόδημα και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά απ’ την πείνα.
Στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, που στοχεύει στη μεγιστοποίηση του κέρδους, η κοινωνία των πολιτών οφείλει να αντιτάξει μια άλλη παγκοσμιοποίηση, αυτή της κοινωνικής αντίστασης και αλληλεγγύης, που έχει ως στόχο το συμφέρον όλων των ανθρώπων και προπάντων των φτωχών και των κατατρεγμένων, τους οποίους απορρίπτει ο καπιταλισμός.
Η αντίσταση αυτή, που ξεκινά με τη μαχητική πρωτοπορία των χιλιάδων ακτιβιστών, δυναμώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αγωνιστικότητας στα πλατιά λαϊκά στρώματα, σε παγκόσμια κλίμακα, και σηματοδοτεί νέες στρατηγικές συμμαχίες μεταξύ των εργαζομένων, των οικολόγων, των σπουδαστών, των αγροτών, των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κάθε μορφής κοινωνικών αγωνιστών στα πλαίσια μιας άτυπης αντικαπιταλιστικής Διεθνούς».

Αυτή είναι εν ολίγοις η πολιτική παρακαταθήκη ενός φλογερού αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αλλαγής, όπως από τον ίδιο πολύ καλά συνοψίζεται ’’Στην Αυγή του Νέου Αιώνα’’, ένα από τα τελευταία πολιτικά του δοκίμια.

Η είδηση του θανάτου του Απόστολου Λάζαρη, υπήρξε συνταρακτική για μια ολόκληρη γενιά στελεχών, μελών και οπαδών του ΠΑΣΟΚ – και ‘όχι μόνο – για την οποία και αποτελούσε πρόσωπο σύμβολο της πρώτης Κινηματικής του φάσης.

Διακεκριμένος οικονομολόγος, πανεπιστημιακός, κορυφαίο στέλεχος του ΟΗΕ, βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Από μέλος της ΕΠΟΝ τη περίοδο της κατοχής, διευθυντής Οικονομικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΚ και στη συνέχεια, με την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανάλυσης και Προγραμματισμού του Κινήματος.

Διατέλεσε υπουργός Συντονισμού (πρώτος τη τάξει υπουργός), καθώς και υπουργός Προεδρίας στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Απόστολος Λάζαρης υπήρξε ένας ξεχωριστός Έλληνας πατριώτης, ένας αγωνιστής της Δημοκρατίας, ένας αμετανόητος και συνεπής ιδεολόγος.

Άνθρωπος προοδευτικός, αφυπνισμένος, ανιδιοτελής και πανταχού παρών σύντροφος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Λευκάδας, νιώθει χρέος της αποδίδοντας φόρο τιμής σε αυτόν τον τόσο ξεχωριστό σύντροφο, να εκφράσει ολόψυχα τα θερμά της συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους.

Καλό ταξίδι σύντροφε Αποστόλη, θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, πάντα ζωντανός στη μνήμη μας.

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Λευκάδας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 7 Μαρτίου 2018

Συλλυπητήρια βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά για την απώλεια του Απόστολου Λάζαρη

«Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη για την απώλεια του Λευκαδίτη βουλευτή και υπουργού Απόστολου Λάζαρη.
Υπήρξε ένας διαπρεπής ακαδημαϊκός και πολιτικός από τα Λαζαράτα Λευκάδας, που καθ’ όλη την πολυετή πορεία του τίμησε το δημόσιο βίο και υπηρέτησε την Ελλάδα από θέσεις ευθύνης, ενώ αποτέλεσε σημαντικό στέλεχος του ΟΗΕ.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Θερμα συλλυπητηρια στους συγγενεις του.

Υπηρξε πολυ αξιολογος ανθρωπος και επιστημονας και με την ορθολογικη του σκεψη συνεβαλε στην αναδιοργανωση της πατριδας οταν κληθηκε και απο πολιτικες θεσεις να την υπηρετησει.

Τον θυμαμαι με πολυ σεβασμο στις κοινες πολιτικες μας ενεργιες.

Ηταν ανθρωπος πρωτα,μετα επιστημονας και μετα πολιτικος.

Αγαπουσε και συζητουσε με τους απλους ανθρωπους και βιωνε κι ο ιδιος τα προβληματα τους, σαν ενας απλος ανθρωπος απο τα Λαζαρατα ακομα κι οταν ηταν πρωτος τη ταξει υπουργος.

Ο αναπτυξιακος νομος 1262 θα επρεπε να φερει το ονομα του γιατι,εδωσε προοπτικη τουριστικης -και οχι μονο- πνοης σε ολη την Ελλαδα.

Για την νηφαλιοτητα του,την απλοτητα,την επιστημονικη του καταρτιση και την ακεραιοτητα του,προσκηνω το σκηνωμα του.

Με πολυ σεβασμο
Παναγιωτης Σκληρος

Προηγουμενο αρθρο
Επίσκεψη στη Λευκάδα του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου
Επομενο αρθρο
Ονόματα υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *