HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΘανάσης Καββαδάς προς ΣΥΡΙΖΑ: Είναι η Λευκάδα σε άλλο κράτος;

Θανάσης Καββαδάς προς ΣΥΡΙΖΑ: Είναι η Λευκάδα σε άλλο κράτος;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 22 Φεβρουαρίου 2019

Θανάσης Καββαδάς προς ΣΥΡΙΖΑ .
Είναι η Λευκάδα σε άλλο κράτος; Η μήπως δεν ανήκει στα Επτάνησα;
Η μήπως δεν είναι νησί;

Σωρεία εξαιρέσεων της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού από νομοθετήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς από το βήμα της Βουλής στην ομιλία του επί του νομοσχεδίου του Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής με θέμα ««Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. – Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις»

«Έχω την εντύπωση ότι η κυβέρνηση καταφέρεται με ένα ιδιαίτερο και ανεξήγητο μένος, εναντίον της Λευκάδας και των πολιτών της. Γιατί πραγματικά δεν μπορώ να εξηγήσω τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί η κυβέρνηση για το νησί μας, σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι από την αρχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο νομός Λευκάδας έχει αντιμετωπίσει:

Την παρ΄ολίγο εξαίρεση του Νοσοκομείου Λευκάδας από το χαρακτηρισμό άγονες, προβληματικές και νησιωτικές περιοχές, που θα στερούσε γιατρούς στο νησί.

Την ακύρωση του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης με απόφαση του υπουργού Υποδομών, που κοστίζει στην ανάπτυξη του νησιού.

Το κλείσιμο των δύο τμημάτων των ΤΕΙ Λευκάδας με απόφαση του υπουργού Παιδείας

Την εξαίρεση του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού από το πρόγραμμα δωρεάν internet για 2 χρόνια, με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Την εξαίρεση, για 8 μήνες, του Μεγανησίου από τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή Κέρκυρας – Ζακύνθου, που επίσης κόστισε στην τουριστική ανάπτυξη της Λευκάδας.

«Και τώρα, με το παρόν νομοσχέδιο, αντιμετωπίζουμε την εξαίρεση της Λευκάδας από τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» σημείωσε ο κ. Καββαδάς, αναφερόμενος στο άρθρο 12, σύμφωνα με το οποίο ενώ οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής επεκτείνονται σε όλα τα νησιά της Ελληνικής επικράτειας, εξαιρείτε η Λευκάδα. «Δυστυχώς όχι σε όλα! Καθώς για έναν ακατανόητο λόγο, εξαιρείται η Λευκάδα» τόνισε ο κ. Καββαδάς, ζητώντας από τον υπουργό να εξηγήσει στους πολίτες της Λευκάδας το λόγο κάτι το οποίο δεν έκανε.

«Υπάρχει κάποια αιτιολόγηση για τη συγκεκριμένη εξαίρεση; Είναι η Λευκάδα σε άλλο κράτος; Η μήπως δεν ανήκει στα Επτάνησα; Η μήπως δεν είναι νησί;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι «στη Λευκάδα, όπως σε όλα τα νησιά, έχουμε τα ίδια προβλήματα που αφορούν στα ζητήματα της θάλασσας και των λιμένων» και ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή να διορθωθεί αυτή η αδικία.

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό:

Προηγουμενο αρθρο
78χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα σε ιστιοφόρο στην Πάλαιρο
Επομενο αρθρο
Αποκριάτικος χορός Νέας Χορωδίας με θέμα... Eurovision!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.