HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΛευκάδα: 5 ηλιοβασιλέματα που δεν πρέπει να χάσεις!

Λευκάδα: 5 ηλιοβασιλέματα που δεν πρέπει να χάσεις!

Η Λευκάδα είναι γνωστή για τις μοναδικές τιρκουάζ παραλίες της και η Σαντορίνη για το ηλιοβασίλεμα της, έχεις δει όμως ηλιοβασίλεμα στη Λευκάδα; Ομολογουμένως ένα ηλιοβασίλεμα θεωρείται εντυπωσιακό όταν χάνεται στην θάλασσα καθώς διαρκεί και περισσότερο. Στην Λευκάδα των Επτανήσων, σε ένα από τα πιο δυτικά σημεία της Ελλάδος, μπορεί να παρακολουθήσει κανείς ένα από τα συγκλονιστικότερα ηλιοβασιλέματα, κυρίως από την δυτική πλευρά του νησιού όπου ο ήλιος βυθίζεται στο Ιόνιο και ενώ χάνεται ανατέλει πια σε μια άλλη χώρα! Παρακάτω θα βρεις 5 σημεία στο νησί που δεν πρέπει να χάσεις το ηλιοβασίλεμα!

Ηλιοβασίλεμα στον Φάρο-Ακρωτήρι Λευκάτα ή Νηράς

10

Στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού βρίσκεται το ακρωτήρι του Λευκάτα. Στη μύτη του Λευκάτα, ο μύθος θέλει την ποιήτρια Σαπφώ (αν και το όνομα της είναι συνδεδεμένο με τον λεσβιακό έρωτα) να βάζει τέλος στην ζωή της εξαιτίας του ανεκπλήρωτου έρωτά της για έναν άνδρα, τον Φάονα. Ο φάρος του Λευκάτα έχει χτιστεί πάνω σε αρχαίο ναό αφιερωμένο στον Απόλλωνα. Το τοπίο εκεί είναι άγριο και μαγευτικό ταυτόχρονα και το ηλιοβασίλεμα από εκεί μοναδική εμπειρία!

Ηλιοβασίλεμα στο Αθάνι

Έχεις παέι για μπάνιο στο Πόρτο Κατσίκι, έχεις λιώσει στην ανεπανάληπτη αυτή παραλία από το πρωί και έχεις πάρει τον δρόμο της επιστροφής!

Υπολόγισε τι ώρα περίπου πέφτει ο ήλιος και κάνε στάση στο ορεινό χωριό Αθάνι για να απολαύσεις σε ένα από τα μπαλκόνια του χωριού κεφτέδες από φακές Εγκλουβής με θέα το Ιόνιο και άλλο ένα ανεπανάληπτο ηλιοβασίλεμα.

Ηλιοβασίλεμα στην Εξάνθεια

12

Στην ορεινή Λευκάδα βρίσκεται το χωριό Εξάνθεια , ένας παραδοσιακός οικισμός που αξίζει να τον δεις και να τον περπατήσεις. Λίγο πριν το ηλιβασίλεμα όμως ψάξε και βρες το εστιατόριο με την υπέροχη θέα, το πιό ακρινό μπαλκόνι του χωριού ίσως και της Λευκάδας! Αν είσαι τυχερός και βρεις τραπέζι (γιατί κρατήσεις δεν γίνονται) θα απολάυσεις ένα υπέροχο γεύμα με ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ, που όσο και αν προσπαθήσεις και εσύ δεν θα αποτυπωθεί σε καμία φωτογραφία!

13

Ηλιοβασίλεμα στο κάστρο της Αγίας Μαύρας

14

Δίπλα στην πλωτή γέφυρα της Λευκάδας, στην είσοδο του νησιού θα δεις το κάστρο της Αγίας Μαύρας με την ομώνυμη εκκλησία. Ένας περίπατος μέσα στο κάστρο θα σε συναρπάσει αφού τα απομεινάρια στο εσωτερικο του κάστρου θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή! Απο εκεί θα δεις ένα διαφορετικό ηλιοβασίλεμα από τον φάρο του κάστρου με θέα την πόλη της Λευκάδας και τον ήλιο να χάνεται στο Ιόνιο στην παραλία του αη Γιάννη!

15

Ηλιοβασίλεμα στην Γύρα-Αη Γιάννη

16

Για το τέλος αφήσαμε την βόλτα στην Γύρα με τα ποδήλατα και το φοβερό ηλιοβασίλεμα που μπορείς να απολάυσεις κάνοντας ορθοπεταλιές. Μόλις χθες το απόγευμα πήραμε τα ποδήλατα μας από το Lefkasonwheels και ξεκινήσαμε για την βόλτα μας στην γύρα, τον δρόμο που περνά δίπλα από την λιμνοθάλασσα της πόλης της Λευκάδας και την λιμνοθάλασσα των Στενών.

17

Αποτελούν και τα δύο τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Έχουν ενταχθεί στο δίκτυο ΝΑTURA 2000 ως προστατευόμενες περιοχές με ιδιαίτερη οικολογική σημασία. Η πρώτη παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον ως μεταναστευτικός σταθμός πουλιών, χαρακτηρισμένος από τη συνθήκη RAMSAR ως υδροβιότοπος διεθνούς σημασίας. Εκεί συναντά κανείς πολλά και σπάνια είδη πουλιών όπως κύκνους ερωδιούς, καλημάνες, διάφορα είδη γλάρων, παπιών και χηνών. Μέσα στη λιμνοθάλασσα υπάρχει το ιβάρι, ιχθυοκαλλιέργειες με ειδικές, παραδοσιακές καλαμωτές, όπου τα ψάρια ζουν και μεγαλώνουν σε φυσικές συνθήκες. Ξεκινήσαμε περνώντας πρώτα από την πλωτή γέφυρα και το κάστρο και φτάνοντας στους ανεμόμυλους και την παραλία του Αη Γιάννη απόλαύσαμε τον ήλιο να χάνεται στο Ιόνιο πέλαγος.

Πηγή: mymapandhisbackpack.wordpress.com

Προηγουμενο αρθρο
Παραλίες υπό κατάληψη
Επομενο αρθρο
Γιορτή Ψαριού στη Λυγιά Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.