HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΛιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα [video]

Λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα [video]

Παρακολουθείστε το βίντεο από την λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης που τελέστηκε σήμερα Δευτέρα στη Λευκάδα, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, συνοδεία της μπάντας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Προηγουμενο αρθρο
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Λαμπρός εορτασμός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    5 Ιουνίου 2017 at 21:33 — Απάντηση

    Η Γαλλική επανάσταση- η σπουδαιότερη του διαφωτισμού επανάσταση που θέσμισε δημοκρατία και δίκαιο πλατύτερα- είχε διαμορφώσει τον μήνα των 30 ημερών με τα τρία δεκαήμερα- τρείς μέρες αργίας απ’ την εργασία το μήνα.
    Η εξέλιξη μέσα στον διαφωτισμό του κοινωνικού προβληματισμού , επέφερε την αναγκαιότητα αμοιβής της εργασίας ως και ξεκούραση για την αναπαραγωγή της εργατικής δαπάνης, για την εργασιακή συνέχεια- έστω και υπό μορφή εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης απ’ τους εργοδότες.- Το θέμα εδώ είναι τεράστιο αλλά δεν μένει η καταγραφή εδώ-.
    Με την κοινωνική ,οικονομική ,πολιτική, πνευματική εξέλιξη κάπου καταλήξανε οι κοινωνικές θεσμίσεις ότι , νομιμοποιείται το εβδομαδιαίο σ’υστημα αρίθμησης του μήνα με τις κυριακές αργίες ( 4 μέρες αργίες), για να καλυφθούν και οι πνευματικές θρησκευτικές αναγκαιότητες και μεταφυσικές αναγνώσεις των πολιτών , όπου κάποιες ημέρες του έτους μηνιαίες αργίες και θρησκευτικές σημαντικές εορτές στο θρησκευτικό στοιχείο( Χριστούγεννα, Πάσχα, Δεκαπενταύγουστος, Αγίου Πνεύματος ), πηγαίνουν στον ουρανό και μας επιστρέφουν ως αργίες.
    Και το ίδιο συβαίνει και με όλα τα θρησκευτικά δόγματα σε όλο τον πλανήτη γή.
    Άρα και το δόγμα του χριστιανισμού ήρθε ως ενίσχυση στην θέσμιση της ξεκούρασης των εργαζομένων – όχι 3 μέρες μόνο τον μήνα που θέσμιζε η μεγαλειώδης Γαλλική επανάσταση- για την πληρέστερη ικανοποίηση ων κριτηρίων της αναπαραγωγής της εργατικής δαπάνης ως εργατική δυνατότητα και για τον ίδιο τον εργαζόμενο, να μπορεί να αντεπεξέλθει πληρέστερα στον εργασιακό του βίο και για το καλό της ίδιας της εργασίας.
    Αν η Δημόσια Τηλεόραση δεν κάλυψε ζωντανά την μεγάλη και κύρια θρησκευτική εορτή του Αγίου Πνεύματος στην Λευκάδα ( πατήρ Υιός και Άγιο Πνεύμα), όπου εορτάζει και ένας τόπος του Εθνικού χώρου ταυτόχρονα( δεν είναι απλά τοπική εορτή) , τότε δεν λογάριασε ορθά ιμε ιστορικό βάθος, υπό οποιαδήποτε κατεύθυνση ιδεολογικής προσέγγισης για την ερμηνεία των κοινωνικών φαινομένων να ειδωθεί αυτή η μη ζωντανή κάλυψη. Αν δεν έγινε ζωντανή κάλυψη.
    Kαι οι φορείς της Δημόσιας Τηλεόρασης να είναι καλά με υγεία και γαλήνη και το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίζει όλους, όπου και αυτό απαιτείται στα ανθρώπινα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.