HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΟι τελευταίες εξελίξεις μετά τον μεγάλο σεισμό της Λευκάδας

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τον μεγάλο σεισμό της Λευκάδας

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί στη Λευκάδα

Δεν έχουν σταματήσει οι μετασεισμοί στη Λευκάδα, με τον πρώτο πρωινό σεισμό μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ. 4,6 ήταν ο τελευταίος μεγάλος μετασεισμός.

Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebοok ανεβάζει το μέγεθος του μεγάλου σεισμού σε 6,4.

1

Όπως όλα δείχνουν ο σεισμός προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο νησί της Λευκάδας. Ήδη κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας ξεκίνησαν ελέγχους. Διενήργησαν πρώτους ελέγχους στα σχολικά συγκροτήματα, στο νοσοκομείο και σε άλλα δημόσια κτίρια. Επίσης, συνεργεία μηχανικών διενεργούν ελέγχους στο οδικό δίκτυο και στις υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης, λιμάνια, καθώς και στους οικισμούς του νησιού.

Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία όλων των βαθμίδων (βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά/ γυμνάσια/ λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Τετάρτη 18/11.

Έφτασαν επίσης στην Περιφέρεια Λευκάδας εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηπείρου ενώ αναμένονται άμεσα να καταφθάσουν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Θ. Γαλιατσάτος και κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Υποδομών κ. Παν. Σγουρίδη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κ. Γ. Καπάκης και κλιμάκιο του ΟΑΣΠ με επικεφαλής τον κ. Λέκκα.

Οι φωτογραφίες είναι του Βαγγέλη Κατωπόδη και αφορούν το Δράγανο

5

6

7

8

Προηγουμενο αρθρο
Η στιγμή της κατολίσθησης στα Πευκούλια (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Η παραλία των Εγκρεμνών μετά το σεισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.