HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΟ επικίνδυνος γελωτοποιός…

Ο επικίνδυνος γελωτοποιός…

Του Γιάννη Παντελάκη

Για να έχεις τα χαρακτηριστικά του φασίστα, δεν είναι απαραίτητο μόνο να φοράς μαύρα ρούχα, να έχεις μερικά τατουάζ στα μπράτσα και να κυνηγάς μετανάστες τα βράδια. Υπάρχουν και οι παραλλαγές, που είναι πιο επικίνδυνες. Να χρησιμοποιείς την αναγνωρισιμότητά σου και το πολιτικό ξέπλυμα που σου έκανε ένα κόμμα που χρησιμοποιεί αριστερό πρόσημο και μέσα από διαύλους διαπλοκής -από εκείνους που καταγγέλλεις, τα κανάλια- για να περνάς σε μια αποχαυνωμένη κοινωνία επικίνδυνα μηνύματα. Που σε τελικό στόχο, δεν διαφέρουν από εκείνα των μαυροφορεμένων.

Ο βίος και η πολιτεία του Λαζόπουλου είναι γνωστά. Και υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που δεν επηρεάζεται από αυτά, δεν το νοιάζει αν αυτός βρέθηκε σε περίεργα κότερα, στην αυλή της Δήμητρας Λιάνη ή ενός κατηγορούμενου για κακουργήματα καναλάρχη. Τον βρίσκει απολαυστικό και ως προς αυτό, δεν μας πέφτει λόγος. Δικαίωμά της, άλλωστε η απεριόριστη ανοχή ακόμα και σ αυτό που προκαλεί τόσο έντονα, θα έπρεπε να είναι το χαρακτηριστικό μιας ανοικτής κοινωνίας.

Όμως, εδώ δεν μιλάμε γι’ αυτό. Η ανοχή, δεν μπορεί να αφορά στο ξέπλυμα μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, ούτε στο μπόλιασμα μιας κοινωνίας με ιδέες που προκαλούν φρίκη. Διάβασα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις αντιδράσεις που προκάλεσε πάλι η εκπομπή του Λαζόπουλου. Οι πιο έντονες, αυτές για μια φράση του που αφορούσε στην αναπηρία του Σόιμπλε. «Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα», είπε ο εθνικός γελωτοποιός. Είδα και το σχετικό απόσπασμα της χθεσινοβραδυνής του εκπομπής. Την γεμάτη φρικαλέα μηνύματα φράση του, ακολούθησαν πολλά χειροκροτήματα από το κοινό.

Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Τα χειροκροτήματα και η αποδοχή που ο γελωτοποιός έχει. Όποτε κάνει εκπομπή, τα μηχανάκια της AGB τρελαίνονται, έχει φανατικούς φίλους. Οι οποίοι, ακούν για τους ανάπηρους με «τα καθηλωμένα μυαλά» και χειροκροτούν. Τα κόκκαλα των χειρότερων προπαγανδιστών της ναζιστικής Γερμανίας θα τρίζουν, βρέθηκε κάποιος άξιος συνεχιστής τους, σε μια δημοκρατία του 21ου αιώνα.

Βλέποντας το βιντεάκι και μέχρι να φτάσω σε εκείνο το λεπτό όπου ο γελωτοποιός αναφέρθηκε στην αναπηρία του Σόιμπλε, άκουσα πολλά ακόμα, λαϊκίστικα και αηδιαστικά. Αλλά εκεί που συνειδητοποίησα πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνει, ήταν στο 14 λεπτό και 48 δευτερόλεπτο από το βιντεάκι. Εκεί που αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, έσπευσε να καθαρίσει και τους Χρυσαυγίτες που είχαν και έχουν μπει μέσα στους αγρότες. «Χέστηκα αν είναι ακροδεξιοί πάνω στα τρακτέρ, δεν μ’ ενδιαφέρει», είπε για να εισπράξει πάλι ένα μεγάλο χειροκρότημα από το κοινό του. Δεν τον ενδιαφέρει λοιπόν αυτό που συμβαίνει. Αυτόν. Εμάς, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το ότι ένας τέτοιος τύπος, με τέτοια αποδοχή απαλλάσσει και λειτουργεί ως πλυντήριο για ένα νεοναζιστικό μόρφωμα. Θα έπρεπε…

Πηγή: www.liberal.gr

Προηγουμενο αρθρο
Η πρόοδος εργασιών της Ιόνιας oδού μέχρι τον Ιανουάριο (video)
Επομενο αρθρο
Άγριο Γεράνι

3 Σχόλια

  1. ΑΦΕΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
    19 Φεβρουαρίου 2016 at 12:40 — Απάντηση

    Ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο βήχας δεν κρύβονται! Ιδίως, όταν έχεις καβαλήσει το καλάμι. Εδώ, λες, δεν με έπιασαν με τα ναρκωτικά στη Κασταλία, έτρωγα και έπινα με τη Δήμητρα Λιάνη και περνάω για αντιεξουσιαστής αντιπασόκος, απ΄ τους ανάπηρους θα τη βρω; Και τότε έρχεται η αποκάλυψη (λαϊκότερον, το ξεβράκωμα) και η πτώση. Πολύ απλά, σε μια στιγμούλα και κει που όχι μόνο δεν το περιμένεις αλλά είσαι εκστασιασμένος από τα “Ολέ” του παλαβού τσούρμου που έχεις μαζέψει. Τόσο απλά!

  2. Γ. Λογοθέτης
    18 Φεβρουαρίου 2016 at 13:36 — Απάντηση

    Έτυχε να γνωρίσω προσωπικά τον Λαζόπουλο πριν πολλά χρόνια, όταν άρχιζε να γίνεται γνωστός. Εργαζόμουν τότε στην Σουηδική τηλεόραση και ήρθα στην Ελλάδα για μια σειρά ρεπορτάζ. Συναντήθηκα μαζί του όπως και με τον Χάρυ Κλιν. Και οι δύο μου έδωσαν συνέντευξη σε μια εποχή που και οι δύο ήταν κομμένοι από την κρατική τηλεόραση. Ήταν πριν το ΠΑΣΟΚ και δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση. Οι συνεντεύξεις μαζί τους παρουσιάστηκαν στην Σουηδική τηλεόραση. Στην παρακάτω σελίδα μπορείτε να δείτε τον τότε Λαζόπουλο.
    https://www.youtube.com/watch?v=_y5JY-JzJfs
    Δυστυχώς όσα ακολούθησαν γκρέμισαν την εικόνα που είχα τότε και για τους δύο, τον Λαζόπουλο και τον Χάρυ Κλιν. Όσα έλεγαν δεν είχαν πραγματική σχέση με όσα έκαναν. Έτσι αναγκάστηκα να διακόψω -πολύ νωρίς- τις σχέσεις μαζί τους. Να τονίσω ότι και ο Λαζόπουλος ακι ο Χάρη Κλιν για πρώτη φορά έδωσαν τηλεοπτική συνέντευξη σε δημοσιογράφο τηλεόρασης, δηλαδή σε εμένα για λογαριασμό της σουηδικής τηλεόρασης και μάλιστα τους έκανε μεγάλη εντύπωση…
    Αυτά για την ιστορία.. Στην συνέντευξη που θα δείτε, ένας προσεκτικός θεατής θα καταλάβει τι εννοώ… Κάπως έτσι, με τέτοιους “πνευματικούς” οδηγούς η Ελλάδα έφτασε εκεί που έφτασε χωρίς να έχουμε πιάσει πάτο ακόμα
    Γιώργος Λογοθέτης

  3. Μητέρα παδιού με αναπηρία
    18 Φεβρουαρίου 2016 at 09:31 — Απάντηση

    Τα πράγματα είναι απλά. Ο Λαζόπουλος είναι φασίστας. Στην Ελλάδα βέβαια υπάρχει το κουσούρι οι φασίστες να συσταίνονται σαν αντιφασίστες!! Αδικήθηκε που δεν έζησε σε μια άλλη εποχή π.χ. στη ναζιστική Γερμανία. Θα έκανε μεγάλη καριέρα σαν προπαγανδιστής της Άρειας φυλής δίπλα στον Γκέμπελς! Ή σήμερα στη “Δημοκρατία” της Β. Κορέας ή στη Βενεζουέλα! Αλλά και δω δεν κακοπερνάει. Γλίφει την κάθε εξουσία, κονομάει εκατομύρια, τα βγάζει έξω και ύστερα προπαγανδίζει την επιστροφή στη δραχμή (για να μας αγοράσει με ψίχουλα). Και έχει ένα κοινό με ξουράφι μυαλό που τον χειροκροτεί από πάνω!!! Ούτε αυτό είναι περίεργο. Η Ελλάδα έχει πολλούς φασίστες. Όχι μόνο αυτούς που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, έχει πολύ περισσότερους και από αυτούς ψαρεύει το κοινό του. πονάει αλλά έτσι είναι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.