HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΠάσχα στη Λευκάδα

Πάσχα στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάσχα στη Λευκάδα

Η Λευκάδα γιορτάζει τις ‘Αγιες Μέρες του Πάσχα. To Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, δημιουργούν την κατάλληλη κατανυκτική ατμόσφαιρα κατά την κορύφωση του Θείου Δράματος και για να δοθεί το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης.

Την Μεγάλη Παρασκευή, στις 9 μμ οι Επιτάφιοι όλων των ενοριών της πόλης πραγματοποιούν έξοδο στην κεντρική αγορά της πόλης συνοδευόμενοι από χορωδίες και ενορίτες.

Ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελίστριας της πόλης της Λευκάδας καταλήγει στην κεντρική πλατεία όπου ψάλλει τα εγκώμια του Επιταφίου. Τον συνοδεύει η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας η οποία εκτελεί τον «‘Αμλετ», απόσπασμα από την όπερα του Franco Faccio.

To Mεγάλο Σάββατο στις 11 το πρωί η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας παιανίζει το εωθινό εμβατήριο κατά μήκος της Κεντρικής Αγοράς όπου και αναβιώνει το παραδοσιακό έθιμο «Το Κομμάτι». Ντόπιοι και επισκέπτες σπάζουν ένα πήλινο συμβολίζοντας έτσι το πέρασμα από τη θλίψη της Μεγάλης Εβδομάδας στη χαρά της Ανάστασης.

Την Κυριακή του Πάσχα στις 10.30 το βράδυ ο Απόλλωνας Καρυάς διοργανώνει πασχαλινό χορό στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Καρυάς.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα.

Προηγουμενο αρθρο
Αναμνήσεις (Οι χορωδίες των εκκλησιών)
Επομενο αρθρο
Προαγωγικές εξετάσεις «Α.Γ.Α. Ευκλέα Λευκάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.