HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΠΕΑΣ Κατούνας: Δεν απαντιέται η πολιτική του Δήμου Λευκάδας μέσα από το facebook

ΠΕΑΣ Κατούνας: Δεν απαντιέται η πολιτική του Δήμου Λευκάδας μέσα από το facebook

Αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού και Αθλητικού συλλόγου Κατούνας παρευρέθη χτες το απόγευμα στο δημοτικό συμβούλιο της Λευκάδας. Ζήτησαν την άδεια από τον πρόεδρο για μοιράσουν ένα τετρασέλιδο κείμενο. Δημοσιεύεται στο τέλος.

Στη συνέχεια και για να τους δοθεί ο λόγος ακολουθήθηκε ολόκληρος μαραθώνιος αρνήσεων, με αφορμή τον κανονισμό του συμβουλίου, τον περιορισμένο χρόνο και ένα σωρό δικαιολογίες. Χρειάστηκε η παρέμβαση των συμβούλων της αντιπολίτευσης ώστε να δοθεί ο λόγος στον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιάννη Διγενή να μιλήσει, με την δέσμευση να μην δοθεί συνέχεια στο συμβούλιο με απαντήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος του συμβουλίου κ. Γκογκάκης διέκοπτε κάθε τόσο την ομιλία του κ. Γιάννη Διγενή λέγοντάς του, πότε ότι δεν διαβάζει την ανακοίνωση, πότε για τον κανονισμό. Προκάλεσε άσχημη εντύπωση η αντίρρηση του προέδρου και στο να δοθεί ο λόγος στο σωματείο, αλλά και όταν δόθηκε, οι συνεχείς διακοπές του. Μα για το θεό φοβόνταν να αφήσουν έναν πολίτη να μιλήσει. Ή μήπως κάθε πολίτης πριν απευθυνθεί στο ΔΣ, πρέπει να μάθει απέξω τον κανονισμό λειτουργίας του;

img_0015

Ο κ. Διγενής είπε: «Όταν αποφασίσαμε να κρεμάσαμε τα πανό είχαμε χιουμοριστική διάθεση, να δείξουμε την κατάσταση του χωριού και να σταματήσουμε. Αυτό είπαμε και στο συμβούλιο του συλλόγου. Όμως βλέποντας κ. Δήμαρχε τη διάσταση που παίρνει το θέμα, (5 χιλιόμετρα πίσω λαμπάκια, 1000 φωτάκια στη Λευκάδα, σκοτάδι στη Λυγιά), είναι χιουμοριστικό δεν θίγει κανέναν. Το facebook είναι το λεύκωμα του 2017. Τα λευκώματα τα σταματήσαμε στο 12 μας χρόνια. Δεν απαντιέται η πολιτική του Δήμου Λευκάδας στις 1.00 και 1:30 ή ώρα τη νύχτα, μέσα από το facebook.

Γι’ αυτό στολίσαμε με τα δικά μας στολίδια. Τώρα αν θεωρείτε πως αυτή η πολιτική είναι καθοδηγούμενη αυτό είναι άλλη κουβέντα. Πριν ο ΠΕΑΣ κάνει αυτή τη διαδικασία κάναμε πάμπολλους εθελοντικούς καθαρισμούς, πληρώσαμε για να καθαρίσουμε το χωριό. Περάσαμε μια διαδικασία προσφοράς μόνοι μας. Φτιάξαμε την αίθουσα πληροφορικής στο Δημοτικό Σχολείο της Λυγιάς, καταγράψαμε την αλιευτική τέχνη. Καταγράψαμε την περιοχή. Δεν περιμέναμε από την πρώτη στιγμή που εκλεχθήκατε κ. δήμαρχε να έρθουμε να ζητήσουμε. Είπαμε συλλογικά.

Σας συναντήσαμε πάρα πολλές φορές, ήρθαμε και με όλο το συμβούλιο και κουβεντιάσαμε, ξέρετε τα θέματα του χωριού. Δεν θα μας κοροϊδεύουν για ένα πανό. Για ένα αριστοφανικό πανό. Να ξεκαθαρίσω πως τα δυο κομμάτια που γίνεται τόσος ντόρος για την ανακοίνωσή μας, το πρώτο διδάσκεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το δεύτερο κομμάτι για το μπρανέλους και χωριάτες -που τόσο πείραξε κάποιους- είναι πτυχιακή κοριτσιού της Λευκάδας που θα σας την εσωκλείσουμε να τη διαβάσετε. Αν σε ένα κείμενο με 368 λέξεις παίρνετε μια και την κάνετε σκοπό και σημαία τι να πω…

Εμείς δεν θέλουμε ούτε γέφυρες ούτε τίποτε. Θέλουμε να δείξετε τον ίδιο ενθουσιασμό που δείξατε όταν ανεβήκατε στον υπουργό Αθλητισμού για να φτιάξετε το βοηθητικό γήπεδο στη Λευκάδα. Επίσης να έρθετε να μας βρείτε μια μέρα με τα τσαπιά, που προσπαθούμε μόνοι μας να φτιάξουμε έναν χώρο».

Διαβάστε την προηγούμενη ανακοίνωση του συλλόγου [ΕΔΩ].

img_0020

Και μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Διγενή συνεχίστηκαν οι υψηλοί τόνοι και οι αντεγκλήσεις. Για περισσότερο από μισή ώρα στον προθάλαμο το συμβουλίου υπήρξαν έντονες συζητήσεις μεταξύ των κατοίκων της Λυγιάς, του δημάρχου και των αντιδημάρχων. Το χάσμα όχι απλώς δεν γεφυρώθηκε αλλά μάλλον μεγάλωσε. Είναι εκείνο το χάσμα ανθρώπων που μιλούν άλλη γλώσσα. Από τη μια οι του ΠΕΑΣ μιλούν για Όργουέλ, Αριστοφάνη και χιούμορ και από την άλλη άνθρωποι κατατρομαγμένοι μπροστά στην κριτική, εκδικητικοί και συνηθισμένοι σε κοντόφθαλμες πολιτικές. Η διαφορά μεταξύ της δημοτικής Αρχής και του ΠΕΑΣ Κατούνας εκτός απο τα προβλήματα του οικισμού, είναι και διαφορά ποιότητας.

file-page1

file-page2

file-page3

file-page4

Προηγουμενο αρθρο
Η Παραμυθία ξανανοίγει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο!
Επομενο αρθρο
Δυο δικά μας παιδιά βούτηξαν χτες στη χιονισμένη λίμνη των πηγών Λούρου

1 Σχόλιο

  1. xristina
    14 Ιανουαρίου 2017 at 02:23 — Απάντηση

    ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ !!!

    Μακάρι όλοι να φτάναμε να σηκώσουμε τη φωνή με τόσο καθάρια χροιά !!!!

    Να είστε ολοι καλά να μας εμπνέετε !!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.