HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτις δέκα καλύτερες παραλίες σε Ελλάδα και Κύπρο ο Άγιος Ιωάννης στο Μεγανήσι

Στις δέκα καλύτερες παραλίες σε Ελλάδα και Κύπρο ο Άγιος Ιωάννης στο Μεγανήσι

Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση της Βρετανικής εφημερίδας Travel Weekly

Η αρθρογράφος της ιστοσελίδας Laura French αναφέρει στο δημοσίευμά της ότι δεν χρειάζεται κάποιος να ταξιδέψει 14 ώρες για να πάει σε μακρινά εξωτικά νησιά αφού μπορεί να βρει σε πολύ πιο κοντινούς προορισμούς όπως είναι η Ελλάδα και η Κύπρος εξίσου εξωτικές και παραδεισένιες παραλίες όπως Ελαφονήσι στην Κρήτη και Κουκουναριές στη Σκιάθο, οι οποίες κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι παραλίες: Μακρόνησος στην Αγία Νάπα, Λειβαδιά στη Σέριφο, Κασσάνδρα στη Χαλκιδική, Ανάληψη στην Πελοπόννησο, Κόκκινη στη Σαντορίνη, Cameo Νησί (έξω από τις ακτές του Λαγανά) στη Ζάκυνθο, ΄Αγιος Ιωάννης στο Μεγανήσι και Λατσί στην Κύπρο.

Η αρθρογράφος αναφέρει σχετικά για το Μεγανήσι

Τα ζευγάρια ή οι οικογένειες που επιθυμούν μια ήσυχη απόδραση και τεράστιες εκτάσεις κενής παραλίας θα πρέπει να κοιτάζουν το Μεγανήσι.

Βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και της δυτικής πλευράς της ηπειρωτικής χώρας, είναι ένα παρθένο νησί που χαρακτηρίζεται από ειρηνικά χωριά και παραδοσιακά αλιευτικά λιμάνια. Η Ελένη Ντενμάν, παραγωγός και εμπορικός διευθυντής της Monarch, λέει:

«Το Μεγανήσι είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά του Ιονίου, το οποίο παραμένει ανέγγιχτο από τον μαζικό τουρισμό με γραφικά πέτρινα σπίτια, παραδοσιακούς λιθόστρωτους δρόμους και πολύ θερμή υποδοχή από τους ντόπιους».

Για την καλύτερη παραλία του νησιού, συνιστά τον Άγιο Ιωάννη, ένα μακρύ τμήμα της παρθένου ακτογραμμής στη δυτική ακτή, το οποίο παίρνει το όνομά του από το κοντινό παρεκκλήσι. Βρίσκεται δίπλα σε ένα ιστορικό χωριό και για τους λάτρεις της φύσης υπάρχουν πολλές ασβεστολιθικές σπηλιές κατά μήκος της ακτής για να εξερευνήσετε.

Η πιο γνωστή είναι η σπηλιά Παπανικολή, η δεύτερη μεγαλύτερη στο είδος της στην Ελλάδα και, σύμφωνα με φήμες, ένα κρησφύγετο για τα υποβρύχια κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου .

Δείτε όλο το δημοσίευμα στο πρωτότυπο εδώ

Προηγουμενο αρθρο
Καμιά σχέση το κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Σπαρτοχώρι με την οικία του Δήμου Τσέλιου
Επομενο αρθρο
Άγιος Νικήτας: Στον πεντακάθαρο γιαλό και τώρα σκάει το κύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.