HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤην πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λευκάδας

Την πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λευκάδας

ΠΙΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ 2017

Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας στη καθιερωμένη, πλέον, κοπή της πρωτοχρονιάτικης Πίτας και παράλληλα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου “ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, ΤΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ. 1779-1961” του Ηπειρώτη συγγραφέα-Ερευνητή Παντούλα Μιχάλη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Λευκάδας, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Φανερωμένης π. Νικηφόρος, αντιδήμαρχοι και άλλοι επίσημοι.

Ο χαιρετισμός του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και του δημάρχου ανέδειξε τις στενές και αρμονικές σχέσεις των Ηπειρωτών με την φιλόξενη Λευκάδα ενώ η ομιλία για τον Άγιο Κοσμά από τον π. Γεράσιμο Ζαμπέλη μας θύμισε αλλά και ανέδειξε νέες πτυχές από τις διδαχές και τη ζωή του Αγίου και ο συγγραφέας, κ. Παντούλας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου και των εικονογραφικών παραστάσεων του Αγίου μας ταξίδευσε και σε άλλα μονοπάτια της δράσης και της ζωής του.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι φίλοι και τα μέλη γεύτηκαν μαζί με την βασιλόπιτα και έναν πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακές Ηπειρώτικες πίτες, ευγενική προσφορά από τις γυναίκες του Συλλόγου, και δοκίμασαν ένα αυθεντικό Ηπειρώτικο τσίπουρο ανταλλάσσοντας ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά για το σύλλογο, με υγεία για όλους.

Τυχεροί της πίτας που πήραν τα φλουριά, ήταν η κ. Ιφιγένεια Βλάχου και ο κ. Παναγιώτου Βασίλειος και κέρδισαν και την πρόσκληση τους για των χορό των ηπειρωτών που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου στο Ionian Blue.

Προηγουμενο αρθρο
Ουράνιο τόξο
Επομενο αρθρο
Το αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Ηλία Λογοθέτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.