HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΤι γίνεται με το δίκτυο ύδρευσης;

Τι γίνεται με το δίκτυο ύδρευσης;

Τον τελευταίο καιρό είναι σχεδόν καθημερινές οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Η σημερινή που έπεσε στην αντίληψη μας είναι στον Πόντε και η προχτεσινή μπροστά από το κατάστημα Profil απέναντι από το σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος.

IMG_3466

IMG_3469

IMG_3500

Είναι γνωστό πως το δίκτυο ύδρευσης είναι παλιό, είναι κόσκινο από τις τρύπες και το βασικότερο -όπως μου τόνισε και τεχνικός που ασχολούνταν με τη βλάβη μπροστά από το κατάστημα Profil- δεν έχουν αντικατασταθεί όλοι οι σωλήνες αμιάντου. Μου ανέφερε ακόμα, πως οι συνεχείς βλάβες αυτή την εποχή οφείλονται στη μεγάλη πίεση του νερού.

Στο σπίτι μου όλο το καλοκαίρι ξεκινώντας από τον Μάιο μήνα και μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη, είπαμε το νερό νεράκι. Οι βρύσες ίσα που έσταζαν. Τις τελευταίες 15 μέρες όμως κοντεύουμε να πνιγούμε από το νερό. Είναι τόση μεγάλη η πίεση του νερού, που κάθε φορά που ανοίγουμε τη βρύση, τραντάζεται σχεδόν το σπίτι.

Αν κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο δίκτυο, εύκολα εξηγούνται οι συχνές βλάβες των τελευταίων ημερών. Ο πληθυσμός του νησιού το καλοκαίρι πολλαπλασιάζεται. «Το νερό βρίσκει διέξοδο». Από τώρα και πέρα όμως που λιγοστεύουμε -με τη λογική σκεπτόμενη- θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να μειώνεται η πίεση του νερού που διοχετεύεται στο δίκτυο.

Αυτό βέβαια είναι το αυτονόητο. Δεν μπορεί να μην το έχουν σκεφτεί οι αρμόδιοι! Το καταθέτουμε, επειδή έχουμε αρκετές επιφυλάξεις για το κατά πόσο η λογική και ο κοινός νους, ευδοκιμούν στους εκάστοτε διοικούντες!

Προηγουμενο αρθρο
Στιγμές από τη ζωή και το έργο του κεραμίστα-ποιητή Χριστόφορου Σκλαβενίτη
Επομενο αρθρο
Πανλευκάδιος-Τηλυκράτης το Σάββατο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.