HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΤι ισχύει από σήμερα με τα capital controls

Τι ισχύει από σήμερα με τα capital controls

Στα 420 ευρώ η εβδομαδιαία ανάληψη, 2.000 για ταξίδια στο εξωτερικό

Από σήμερα Σάββατο ξεκινά η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων όπου ο κάθε καταθέτης θα μπορεί να «σηκώνει» 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ στο τέλος της κάθε εβδομάδας, δηλαδή μέχρι τα μεσάνυχτα της (κάθε) Παρασκευής, μέχρι τη νεότερη ρύθμιση. Εάν παρέλθει το επταήμερο, δεν θα μπορεί να γίνει ανάληψη χρημάτων που αντιστοιχούσαν στην προηγούμενη εβδομάδα. Για παράδειγμα, αν κάποιος πάει τη Δευτέρα να εισπράξει χρήματα, θα μπορεί να πάρει 180 ευρώ (60 ευρώ επί τρία), αν πάει την Τετάρτη θα μπορεί να εισπράξει 300 ευρώ κ.ο.κ.

Στο μεταξύ, με νέα υπουργική απόφαση γίνονται κάποιες διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις. Οι ναυτιλιακές, για παράδειγμα, θα μπορούν να παίρνουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς 50.000 την ημέρα. Παράλληλα, για κάθε ταξιδιώτη στο εξωτερικό θα επιτρέπεται να έχει μαζί του σε μετρητά 2.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται άμεσα ρύθμιση και για τις επιταγές.

Τι λέει ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης

Τα capital controls (κεφαλαιακοί περιορισμοί) θα αρθούν μόνο όταν ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, Tζενς Βάιντμαν.

Προηγουμενο αρθρο
90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης υπό τον ήχο πνευστών και κρουστών οργάνων
Επομενο αρθρο
Νερό: Σήμερα σταμάτησαν και να στάζουν οι βρύσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.