HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΆσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στην Παλιά πόλη

Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στην Παλιά πόλη

Όπως είχε ενημερώσει η Πυροσβεστική, πραγματοποίησε σήμερα άσκηση ετοιμότητας στην παλιά πόλη της Λευκάδας με σενάριο εκδήλωση φωτιάς στο κτίριο της Φιλαρμονικής που βρίσκεται στην οδό Κόνταρη.

Αιτία της φωτιάς σύμφωνα με το σενάριο ήταν βραχυκύκλωμα στο κτίριο από χρήση ηλεκτρικής συσκευής. Στο κτίριο  υπήρχε ένα εγκλωβισμένο άτομο, το οποίο στην προσπάθεια του να σβήσει τη φωτιά έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις.

 Η Πυροσβεστική επιχείρηση με συνολικά 6 οχήματα και 12 άτομα. Την επιχείρηση συντόνισε ο Διοικητής κ. Τσίκας.

Το πρώτο όχημα που κατέφθασε, μέσω της πλατεάς Μαρκά, έστριψε στην οδό Βερροιώτη και προσεγγίζοντας το κτίριο από την οδό Στεφανίτση ξεκίνησε την κατάσβεση καθώς και τον απεγκλωβισμό και μεταφορά με φορείο του ατόμου που βρίσκονταν στο κτίριο, σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην κεντρική πλατεία έφτασαν ακόμα δυο οχήματα το ένα από τα οποία είχε την μεριμνά της τροφοδοσίας με νερό. Επίσης από την οδό Άγγελου Σικελιανού επιχείρησε άλλο όχημα με άντληση νερού από την θάλασσα.

Στην άσκηση πήραν μέρος: Η Αστυνομία καθώς και η Δημοτική, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία, η ΔΕΔΔΗΕ και το Λιμενικό.

Προηγουμενο αρθρο
Αμβρακία Οδός: Το Φθινόπωρο στην κυκλοφορία το τελευταίο τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα
Επομενο αρθρο
Ορκίστηκαν δύο (2) μόνιμες υπάλληλοι του Βοήθεια στο Σπίτι στον Δήμο Μεγανησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.