HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΈλληνες ζωγράφοι στη Νότια Ουκρανία – φόρος τιμής στην αδελφοποιημένη πόλη της Οδησσού

Έλληνες ζωγράφοι στη Νότια Ουκρανία – φόρος τιμής στην αδελφοποιημένη πόλη της Οδησσού

Το Σάββατο 12 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της σημαντικότατης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Έλληνες ζωγράφοι στη Νότια Ουκρανία και η Σχολή ζωγραφικής της Οδησσού», στην αίθουσα Τέχνης «Θεόδωρος Στάμος» στο Μαρκά.

Η έκθεση αυτή  αποτίει φόρο τιμής στην αδελφοποιημένη με τη Λευκάδα πόλη της Οδησσού, δείχνει τη γένεση της ουκρανικής τέχνης η οποία μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα αντανακλούσε μόνο τις καλλιτεχνικές τάσεις και κινήματα της ρωσικής σχολής τέχνης.

Παρουσιάζονται έργα έργα των Νικολάι Κουζνετσόβ, Αικατερί­νης Πετροκοκκίνου, Μπορίς Εγκίζ Αλέξανδρου Ν. Στυλιανούδη, Νικόλαου Αλεξομάτη και ανήκουν στη   συλλογή του Νικόλαου Ευσταθίου.

Την επιμέλεια  της Έκθεσης είχε η Λουίζα Καραπιδάκη

 Στην έκθεση παρευρέθηκε ο ιστορικός Σωφρόνης Παραδεισόπουλος ο οποίος ζει στο μεγάλο ουκρανικό λιμάνι περισσότερα από 25 χρόνια. Υπεύθυνος αρχικώς της Βιβλιοθήκης, διευθύνει από το 2001 το παράρτημα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) της Οδησσού. Σε ένα από τα τρία οικήματά του λειτουργεί από το 1994 το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο ιδρύθηκε το 1979 από το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο της Οδησσού.


Καθώς και ο συλλέκτης Νικόλαος Ευσταθίου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 20 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: καθημερινά  11:00-13:00 & 19:00-23:00 (εκτός από τα πρωινά της  Τρίτης 15/8 και Κυριακές 13/8 και 20/8).

Προηγουμενο αρθρο
Διάττοντες αστέρες ή Μετεωρίτες στον Ουρανό της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Στη φυλακή και οι 105 συλληφθέντες για τη φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.