HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈνας πεζοπορικός περίπατος και η Λίμνη στο Μαραντοχώρι

Ένας πεζοπορικός περίπατος και η Λίμνη στο Μαραντοχώρι

Όπως είχε προαναγγελθεί, ο δραστήριος σύλλογος Επαγγελματιών Τουρισμού Βασιλικής και ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή, πεζοπορική διαδρομή 6 χιλιομέτρων, από το Μαραντοχώρι προς την Λίμνη και την Μονή Άη Γιάννη στο Ροδάκι.

Όπως αναφέρει στην ομάδα του συλλόγου, ο πρόεδρος Ορφέας Λεοντίδης, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Η σημερινή διαδρομή   είναι και κομμάτι του αγώνα 22km  1ο South Lefkada Union of Villages που θα ενώσει μέσα από παλιά μονοπάτια την Βασιλική με την Κοντάραινα, το Μαραντοχώρι, τον Βουρνικά και τον Σύβρο.

Το σημερινό αξιοθέατο ήταν η «αποκάλυψη» της  λίμνης του Μαραντοχωρίου. Η λίμνη είναι  καταγεγραμμένη  στο  Υγροτόπιο το οποίο αποτέλεσε μια από τις δράσεις του προγράμματος του WWF Ελλάς «Προστασία των Νησιωτικών Υγρότοπων της Ελλάδας».

Είχαμε επισκεφτεί την λίμνη πριν από σχεδόν 10 χρόνια αλλά ήταν… εξαφανισμένη μέσα στην βλάστηση. Πριν από 3-4  χρόνια προσπαθήσαμε ξανά να την προσεγγίσουμε αλλά δεν καταφέραμε λόγω του κατεστραμμένου δρόμου που οδηγούσε στην περιοχή.

Όπως βλέπουμε στις σημερινές φωτογραφίες μέρος του περιβάλλοντος χώρου καθαρίστηκε και μπορούμε να έχουμε εικόνα για την λίμνη.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός Ελλάδα: 10.853 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι - τα κρούσματα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
«Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων»: «στρίβειν δια του αρραβώνος» ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.