HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈνα σημαντικό μουσικό γεγονός η γενέθλια συναυλία της Φιλαρμονικής

Ένα σημαντικό μουσικό γεγονός η γενέθλια συναυλία της Φιλαρμονικής

Μια εξαιρετική συναυλία, ένα σημαντικό μουσικό γεγονός, πρωτόγνωρο για την πόλη μας χάρισε η Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας στον καθιερωμένο εορτασμό για τα γενέθλιά της που φέτος είναι διήμερος. Ένα μουσικό αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, η οποία έχει ένα σημαντικό δεσμό με το νησί μας. Το 1964 τραγούδησε στη μικρή και ασήμαντη πλατεία της Λευκάδας χαρίζοντας στο νησί μας  το δώρο της υπέροχης φωνής της. Τη συνόδεψε στο πιάνο ο 18χρονος  Κυριάκος Σφέτσας.  Δες ΕΔΩ.

Η Φιλαρμονική ιδρύθηκε  το 1850. Την πρώτη της εμφάνιση έκανε παραμονή του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11.12.1852 και  ακολούθησε η εμφάνιση στη Γιορτή της Φανερωμένης το 1853, η οποία από τότε καθιερώθηκε ως η πρώτη καλοκαιρινή εμφάνισή της. Ήταν και εξακολουθεί να είναι η διαχρονική πολιτιστική σταθερά της Λευκάδας.

Για τον φετινό εορτασμό των γενεθλίων της η Φιλαρμονική συνέπραξε με τις:  Ιωάννα Βρακατσέλη (mezzo soprano) και Αγάπη  Παπαμήτσου (soprano)  υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Θεμιστοκλή Μεσσήνη.  Με εκπληκτικές ερμηνείες μας ταξίδεψαν στο παρελθόν και στις κορυφαίες στιγμές  της μεγάλης ντίβας της όπερας.

Η Ιωάννα Βρακατσέλη ερμήνευσε μάλιστα  την άρια «Voi lo sapete o mamma»  από την Cavalleria Rusticana του Mascagni που είχε ερμηνεύσει και η Κάλλας στη Λευκάδα. 

Τόσο οι εκπληκτικές ερμηνεύτριες όσο και η μπάντα της Φιλαρμονικής καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που είχε γεμίσει την αίθουσα. Ενθουσιαστήκαμε, συγκινηθήκαμε, δακρύσαμε.

Η συναυλία θα επαναληφθεί σήμερα Δευτέρα το βράδυ στις 20:30.

Στα πλαίσια της συναυλίας της Φιλαρμονικής η πρόεδρος κ. Βασιλική Μήτσουρα απένειμε εκ μέρους του Σωματείου επαίνους σε δυο μουσικούς της  για την επιτυχία τους σε Πανεπιστημιακές Σχολές. Τιμήθηκαν οι: Στέφανος Γράψας και Παναγιώτα  Μαργέλη.

Τιμητική πλακέτα επίσης απενεμήθη στον  Πλωτάρχη (Ε) Δημήτρη Μαλακάση  ΠΝ για την προσφορά του στο σωματείο.  Ο Δημήτρης Μαλακάσης υπηρετεί στην Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ευχαριστούμε την Φιλαρμονική για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισε.

Θα επανέλθουμε με βίντεο καθώς και με μια πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής η οποία πρέπει να βρει ανταπόκριση από όλους μας.

Προηγουμενο αρθρο
Λιμεναρχείο Λευκάδας:  δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων 
Επομενο αρθρο
Αφιέρωμα στον Ανδρέα Κάλβο από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.