HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ«Έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Διονύσιος Κατωπόδης «Κουτσούριας»

«Έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, ο Διονύσιος Κατωπόδης «Κουτσούριας»

Απεβίωσε σήμερα, πλήρης ημερών, ο Διονύσιος Κατωπόδης, γνωστός σε όλους ως «Κουτσούριας», ένας από τους παλαιότερους εμπόρους της κεντρικής αγοράς της Λευκάδας.

Το κατάστημα του σε περίοπτη θέση, αποτελούσε για μας που μεγαλώναμε στα χωριά του νησιού, τη παιδική λαχτάρα και το γιορτινό δώρο. Τα «καλά μας» τα παπούτσια. Μαύρου χρώματος αν ήταν Χριστούγεννα και άσπρα αν ήταν Πάσχα. Σε πολλούς από μας, η αγορά των παπουτσιών ήταν  και το πρώτο μας… ταξίδι στην πόλη. Κανένας  δεν θα ξεχάσει την γλυκιά αναμονή των γιορτών, την χαρά και την λαχτάρα όταν πρωτομπαίναμε στο κατάστημα του για να αγοράσουμε τα «γιορτιάτικα» και μοναδικά μας εκείνα τα χρόνια, παπούτσια.

 Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Προηγουμενο αρθρο
Ευρεία σύσκεψη για την λειτουργία του πεζόδρομου στο Νυδρί τη θερινή περίοδο
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Υπεγράφη η σύμβαση μελέτης καταδυτικού πάρκου

1 Σχόλιο

  1. Παναγιωτης Σκληρος
    28 Μαΐου 2022 at 09:34 — Απάντηση

    Στυλοβάτης της αγοράς , ένας από τους πιό παλιούς εμπόρους της Λευκάδας, έφυγε για το δικό του ταξίδι. Η ευγένεια, η καλοσύνη, η συμπαράσταση για κάθε νέο συνάδελφο και οι εύστροφες επιχειρηματικές του κινήσεις είναι στην πρόχειρη ΄θύμησή μου. Πάν απ όλα όμως αφήνει μια αγαπημένη οικογένεια, συνέχεια και προσήλωση στο επάγγελμα που στήριξε μιά ζωή και μια παρακαταθήκη ενός Λευκαδίτη της πόλης που αγαπούσε όλο τον κόσμο και που ποτέ δεν έδωσε το δικαίωμα για αρνητικό σχόλιο ή ενέργεια. Έφυγε ενας κύριος με Κ κεφαλαίο. Αιωνία η μνήμη στον Διονύσιο Κατωπόδη-Κουτσούρια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.