HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Ανακοίνωση Δημοκρατικής Συμπαράταξης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το νομαρχιακό συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διοργανώνει ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για τους Λευκαδίους της Αττικής, στην Αθήνα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 11:00 το πρωΐ, στο Ξενοδοχείο Αχίλλειον.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην διεύθυνση Αγ. Κωνσταντίνου 32 στην Ομόνοια.

Νομαρχιακό Συμβούλιο ΔΗ.ΣΥ.,
17/02/2017, Λευκάδα.

Προηγουμενο αρθρο
Ο «Γλάρος» βγαίνοντας από το λιμάνι της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αναβάλλεται και το καρναβάλι της Βασιλικής

18 Σχόλια

  1. Aromatikos
    22 Φεβρουαρίου 2017 at 15:05 — Απάντηση

    Γιάννη Β.
    Επειδή η μέρα μου ξεκίνησε με τάση στίχων θα σου απαντήσω συμφωνώντας μαζί σου με τον ίδιο τρόπο,
    για το τι θα πράξω στις επόμενες εκλογές.

    Στίχοι,Μουσική και Εκτέλεση: Λουκιανός Κηλαηδόνης.

    Θα κάτσω σπίτι,θ αράξω σπίτι
    σεισμός να γίνει,δεν πρόκειται να βγω
    θα κάτσω σπίτι,θα αράξω σπίτι
    κι ας με ξεγράψουν τα ΡΕΜΑΛΙΑ απ αρχηγό.

    Όπου “ΡΕΜΑΛΙΑ” όλα τα τα Πολιτικά κόμματα που κυβερνούν την Χώρα έως σήμερα.
    Αρχηγός ποτέ δεν υπήρξα, μόνο απλός κι ελεύθερος στη σκέψη ψηφοφόρος.
    Πλέον ούτε την ελεύθερη σκέψη μου δεν δαπανώ για τα “ΡΕΜΑΛΙΑ” και θα αξιοποιήσω την ημέρα των εκλογών πίνοντας εναν καφέ, κάνοντας έναν περίπατο ή διαβάζοντας ενα βιβλίο.
    Ούτε ένα δευτερόλεπτο δεν θα τους διαθέσω πλέον.

    Τέλος ζητώ από την κα Σάντα,ταπεινά συγγνώμη για την κατάχρηση της προσφοράς στην ιστοσελιδα της,σε ένα θέμα ελάσσονος σημασίας.

  2. Γιάννης Β.
    22 Φεβρουαρίου 2017 at 10:44 — Απάντηση

    Έχετε δίκιο Aromatikos, είναι όλοι τραγικά απολιθώματα της ιστορίας, που παρά τα όσα μεσολάβησαν, δεν μετακινήθηκαν σπιθαμή από τις λαθεμένες απόψεις και πρακτικές τους. Δεν διδάχτηκαν τίποτα αυτά τα 7 χρόνια. Έχουν όμως γερό πάτημα. Την τη δική μας ανοησία. Τόσο η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η διακυβέρνηση του, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχεια και το αποτέλεσμα του εκπασοκισμού της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που είναι δικό τους δημιούργημα.

  3. Aromatikos
    22 Φεβρουαρίου 2017 at 10:19 — Απάντηση

    Θα χαραμίσω μερικούς στίχους από το τραγούδι
    “οι πρώτοι νεκροί ” βλέποντας τις εικόνες από την συνάντηση της ΔΗ.ΣΥ. στο Αχίλλειο.

    Στίχοι, Αλέξανδρος Παναγούλης
    Μουσική,Μίκης Θεοδωράκης
    Εκτέλεση,Μαρία Φαραντούρη

    Πάλης ξεκίνημα
    νέοι αγώνες
    οδηγοί της ελπίδας
    οι πρώτοι νεκροί.

    Όπου “οι πρώτοι νεκροί “,είναι οι “πολιτικά νεκροί” που παρευρέθηκαν στο νέο ξεκίνημα για τους νέους αγώνες.
    Κι εδώ που το σκέφτομαι,μήπως τα κόμματα που εκμεταλλεύτηκαν δεκαετίες τώρα το έργο των μουσικών μας δημιουργών, τους οφείλουν και μια συγγνώμη για καπηλεία;

  4. ΕΙΡΗΝΗ
    22 Φεβρουαρίου 2017 at 05:47 — Απάντηση

    Αχταρμας , μηπως τα επινες σε κανενα μασκε παρτι ?Αντε καλο υπολοιπο Αποκριας,Να ντυθεις πρασινοφρουρος η Αδωνης…

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      22 Φεβρουαρίου 2017 at 12:07 — Απάντηση

      Για το μεθύσι: Μήπως εξ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια? Για το “ποτήρι” των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Θα το πιεις μέχρι τέλους! Οδηγίες σου έχω γράψει. Συμπληρώνω τώρα: Θα το πίνεις και (για να πάει κάτω) θα βρίζεις πρασινοφρουρούς (εκτός απο τις χιλιάδες που μετανάστευσαν στον ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνη, ακροδεξιούς(εδώ να θυμάσαι και τον Καμένο!) και γενικά ό,τι κινείται. Περαστικά!

  5. ΕΙΡΗΝΗ
    21 Φεβρουαρίου 2017 at 15:32 — Απάντηση

    Την Σωτηρια της Ελλαδας σου την χαριζω κυριε Ακτιβιστη μην πανε τα διπλωματα και τα ντοκτορα χαμενα.Φαινεται ο ανθρωπος με ανωτερη μορφωση, τρομαρα σου!!!

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      21 Φεβρουαρίου 2017 at 20:34 — Απάντηση

      Πάσο, πάω πάσο! Κάτω τα πτυχία, κάτω τα δοκτορά, ζήτω η αγραμματοσύνη, σαν αυτή του συντρόφου Καρανίκα (βλέπω πως τώρα τη λένε “ανώτερη μόρφωση”!), Αλλά το πικρό ποτήρι της καταστροφικής απάτης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα το πιεις μέχρι τέλος! Δεν μπορείς να το αποφύγεις με καμία Παναγία! Όλα εδώ πληρώνονται! Ρούφα το και κάνε πως δεν καταλαβαίνεις με τα αυτιά κατεβασμένα και την ουρά,,,,. Μια ιδέα είναι όλα σε τούτον τον κακό κόσμο!

  6. Αromatikos
    21 Φεβρουαρίου 2017 at 13:06 — Απάντηση

    Η συνάντηση έγινε και μαζεύτηκαν καμμιά εικοσαριά άτομα απ ότι βλεπουμε στην είδηση που μας παρέχει το “Αρωμα Λευκαδας”.
    Τα δέκα πήγαν απ τη Λευκάδα.
    Πρώην νομάρχες, δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι και κομματικοί που “σέβονται το ψωμί που φάγανε”.
    Το νέο Πασοκ …Κακλαμάνης και Σκλανδαλιδης θα δώσουν την ώθηση για ένα νέο ξεκίνημα.
    Μας δουλεύετε νομίζω εκεί στο Πασοκ όσοι απομείνατε που αλλάζετε ονόματα σαν τα παντελόνια.
    Πασοκ,Ελιά,Πασοκ-Δημαρ,Δημοκρατική Συμπαράταξη κι οτι άλλο θα σας “κατσαριστεί” στο μέλλον για να παίρνετε το 5-6% .
    Δεν βλέπετε την κατρακύλα σας κι ακόμη μιλάτε με έπαρση.Που νομίζετε πώς βρίσκεστε στο 40-45%;
    Εσείς έχετε με τους κακούς χειρισμούς σας, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης της διάλυσης της παράταξής σας και μας κυβερνάνε σήμερα οι Καρανίκες και μεθαύριο οι Αδωνηδες!

  7. ΕΙΡΗΝΗ
    21 Φεβρουαρίου 2017 at 07:06 — Απάντηση

    Πολυ το υπερασπιζεσαι το πασοκ φανταζομε θα εχουν διορισει ολο σου το σοι στο δημοσιο .Μπλα μπλα μπλα….

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      21 Φεβρουαρίου 2017 at 09:57 — Απάντηση

      Χαίρομαι για την (μη) απάντησή σου. Επιβεβαιώνομαι! Ρωτάω πάλι και περιμένω: Σου μυρίζει ο Κουρουπλής, ο Κοτσακάς, ο Σπίρτζης, ο Μπόλαρης, ο Βουδούρης, ο Μικρομιχελάκης κλπ, κλπ, πασόκοι εδώ και δεκαετίες ή όχι; Αλλά τι ρωτάω! Η καραμπινάτη ανορθογραφία του ” φανταζομε” βγάζει μάτια και δείχνει πολύ περισσότερα από αυτά που γράφεις! Δυστυχώς, υπάρχει μια στρατιά ημιμαθών και αγράμματων που θέλουν (τρομάρα μας!!!) να σώσουν την Ελλάδα!

  8. ΕΙΡΗΝΗ
    20 Φεβρουαρίου 2017 at 18:59 — Απάντηση

    Αρα συμφωνουμε οτι η ριζα του κακου ειναι στο ΠΑΣΟΚ ειτε κυβερναει μονο του ειτε με την ΝΔ ειτε μεσα απο το ΣΥΡΙΖΑ . Οσο για το ονομα μου ειναι ΕΙΡΗΝΗ κυριε “ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ”.να λειπουν οι υπερβολες,δεν γνωριζομαστε.

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      20 Φεβρουαρίου 2017 at 23:02 — Απάντηση

      Αμ, δεν συμφωνούμε! Γιατί κάνεις τον κινέζο? Το παλαιολιθικό ΠΑΣΟΚ σήμερα το λένε ΣΥΡΙΖΑ και έχει μετακομίζει πλέον στη Κουμμουνδούρου αλλά δεν σε είδα εκεί να ρίχνεις φάσκελα! Τα φάσκελα τα ρίχνεις στο ΠΑΣΟΚ της Χαρ. Τρικούπη, που η πλειοψηφία του είναι πολύ μακριά από τα όσα του καταμαρτυρείτε! Τα μισά στελέχη του δεν είχαν γεννηθεί το 1974. Συμπεραίνω λοιπόν ότι, αν γίνεις συριζαίος, ξεπλένεσαι όσο κι αν βρωμάς! Αν δεν είσαι συριζαίος, βρωμάς, κι ας είσαι καθαρός και πλυμένος! :

  9. ΚΩΣΤΑΣ Π
    20 Φεβρουαρίου 2017 at 11:38 — Απάντηση

    Μια και λέμε για εξοπλιστικά, μπορείτε να μου πείτε που έχουν βρει στέγη τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου (ο υπαρχηγός του Άκη ο Κοτσακάς και η παρέα του)?

  10. ΕΙΡΗΝΗ
    19 Φεβρουαρίου 2017 at 14:28 — Απάντηση

    Tωρα το καταλαβα το Πασοκ δεν εχει κυβερνησει τον τοπο μαζι με την ΝΔ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 40 ΧΡΟΝΙΑ.Μιζες, εξοπλιστικα,εργολαβοι, αγροτικοι συνεταιρισμοι,δανεια με αερα…..Αλλοι κυβερνουσαν βρε .Δαγκωτο Δημοκρατικη Συμπαραταξη νεο αιμα φρεσκαδουρες και τον Γιωργακη Υπουργο.

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      19 Φεβρουαρίου 2017 at 21:26 — Απάντηση

      Μπράβο, Ειρηνάρα! Ώστε ΠΑΣΟΚ κυβερνάει και το 2015, 2016, 2017! Σωστά! Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ το 85% των ψηφοφόρων το 60% του Υπουργικού Συμβουλίου και το 60% των βουλευτών είναι ΠΑΣΟΚ!!! Καλά λέει ο Βουλαρίνος “Μόνο ΠΑΣΟΚ! Δεν υπάρχει τίποτα άλλο; Μόνο ΠΑΣΟΚ!!!!!”

  11. Θοδωρής Αραβανής
    19 Φεβρουαρίου 2017 at 13:48 — Απάντηση

    Η συγκρότηση κάθε λογής πολιτικόκομματικών οντοτήτων στην χώρα, ακουμπά σε ένα θρυματισμένο κοινωνικόιδεολογικό τοπίο πλέον, που ρεμπεριέχει και την δυναμική της παραπέρα θρυματίσεως.
    Η κινούμενη ιδεολογικοπολιτική κοινωνική άμμος, που όλα τα καταπίνει, μοεφοποιήθηκε από το 2007βώς τέτοια και για τούτο έδωσε τα διαλυτικά αποτελέσματά της – με συμβολισμό το πλήθος των εκλογών από το 2007 ως τώρα- προοδευτικά.
    Η οικονομική πίεση και η μακροχρόνια πλέον ύφεση ( σε αυτό το μακροχρόνιο στοιχείο δεν θέλει κανείς να εμφάνει για τα καλά), θα εισφέρει στρην διαλυτικότητα του κοινωνικού στοιχείου και παραπέρα.
    Η προοδευτική αποσυγκρότηση της μεσσαίας τάξης τα τελευταία χρόνια , θα λειτουργεί καταφατικά προς την ανάγκη η χώρα να ενταχθεί σε ζώνες επιρροής πιότερο ( όχι πώς δεν ήταν) αλλά τουλάχιστον μεταπολεμικά αυξήθηκε ΄βαθμός της ανεξαρτησίας της χώρας και σε αυτό εισέφερε η χρόνια πολιτική επιδίωξη για την δυνάμωση της μεσσαίας τάξης.
    Κάποιο υποστηρίζουν λκαι με αφορμή τις 2 εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και το δημοψήφισμα ( σε τόσο μικρό χρόνο) ότι μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι πιάσαμε πάτο οικονομικόκοινωνικό και μπορεί από δώ και πέρα κάτι να δομηθεί ως σταθεροποίηση τουλάχιστον.
    Αυτή η άποψη είναι αντανακλαστικής λειτουργικής και πάσχει ( μακάρι νάναι υπαρκτή ως πραγματικότητα).
    Αλλά ήδη στο πολιτικό σύστημα οι πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να αποδεχθούν ( συνεχίζει το ίδιο μοτίβο από το 2007) ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια χωρίς καμμία αμφισβήτηση , μια και στην βάση του πολιτικού συστήματος είναι και η εφαρμογή μια οικονομικής πραγματικότητας τουλάχιστον μεσοχρόνιας 3-6 χρόνια, για να δρομολογηθεί κάποιος ισορροπιστικός κοινωνικός ή και αναπτυξιακός ντορός.
    Και οι εκλογές στις μέρες μας – ως αίτημα της αντιπολίτευσης είναι σε πρώτη ζήτηση, όπως σε πρώτη ζήτηση και εφαρμογή ήταν η αίσθηση της καταφυγής στις εκλογές από το 2007 και μετά, στην βάση ότι στον κοινβουλευτισμό δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
    Δεν υπάρχουν όντως αδιέξοδα στον κοινοβουλευτισμό, αρκεί αυτός να έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά αναπαραγωγής του ( εκλογές κάθε 4 χρόνια συνταγματικά ως κύριο χαρακτηριστικό) και ταυτόχρονα μια ιδεολογική συγκρότηση των πολιτικών δυνάμεων που εισφέρει στον προτασιακό διάλογο για την εξεύρεση λύσεως του οικονομικού στοιχείου που διακονεί ο κοινοβουλευτισμός.
    Και ποιο μεσοπρόθεσμο έστω πρόγραμμα μπορεί να δομηθεί εφαρμοστικά πλέον στην Ελλάδα, όταν οι προυποθέσεις και τα προκαταρκτικά κάθε προγράμματος έχουν διαλυθεί και κονιορτοποιηθεί , τα προηγούμενα χρόνια, που για την αντιμετώπιση του οικονομικού στοιχείου ορθολογικά καταφεύγαμε στις πολιτικές λύσεις ( εκλογές) .???
    Ποιο κεκτημένο ορθολογικής λειτουργικότητας μηχανιστικά ενυπάρχει στην Ελληνική κρατικοκοινωνική λειτουργία, πέρα απ την μηχανιστική της εισπραξιμότητας της φορολογίας, που και αυτή δομήθηκε πιεστικά και ως ανάγκη τα τελευταία χρόνια, εισφέροντας έτσι και έτσι σε έναν αντι-ιδεολογισμό για την φορολογία μια και λειτουργεί πιθαναγκαστικά και με διαρκή την πρόσθετη οριακά δραματική αύξηση της φορολόγησης.???
    Το 1982 ο αξέχαστος Σάκης Καράγιωργας και αφού του είχαν προταθεί διάφορες δημόσιες θέσεις , ζήτησε άπ τον πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου να τοποθετηθεί επικεφαλής της Νεολαίας του τότε προοδευτικού κινήματος. Και δεν έγινε αυτό επιτρεπτό.
    Σε προσωπική συζήτηση που είχα μαζί του το 1984 και σε ερώτημα της σημασίας της πρότασής του να αναλάβει την ηγεσία της κομματικής νεολαίας τότε, ανέφερε για την ανάγκη της συγκρότησης μιας πολιτικής κοινοβουλευτικής γεννεάς απόδώ τότε και πέρα, της πρώτης όπως έλεγε που θα εμφορείται απ την ιδεολογία της συνεκτικότητας της υπάρξεως των δημοσίων ΄και ιδιοωτικών αγαθών στην βάσει της διαχείρησης και της συμμετοχής στον δημοκρατικό κοινοβουλευτισμό στην χώρα , μαζί με την κατανόηση της μεταβαικότητας της σχέσης εξαρτήσεως πολιτών και κράτους, για την κάθε Εθνική προσπάθεια και αναπτυξιακή ολότητα.
    — Οφείλουμε έλεγε τότε με δικά του λόγια,” να αποφεύγουμε το ρευστό και κερματισμένο ιδεολογικό πολιτικό και οικονομικό υπόβαθρο που στηρίζει την κοινωνική και Εθνική των χωρών οργάνωση”.-

  12. ΕΙΡΗΝΗ
    18 Φεβρουαρίου 2017 at 12:24 — Απάντηση

    Ενα μονο εχω να πω . Μακαρι να ημουνα απο μια μερια να ριξω πεντε φασκελα, τιποτα αλλο.

    • ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ
      19 Φεβρουαρίου 2017 at 09:28 — Απάντηση

      Αυτή η Δημοκρατική Συμπαράταξη δυο χρόνια τώρα (2015-17) στη Κυβέρνηση μας έχει διαλύσει! Δεν είναι κυβέρνηση αυτή! Να φύγει εδώ και τώρα! Μωρέ, καλύτερα θα ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν έρθουν στην εξουσία, να καταργήσουν όλα τα κόμματα, που δεν γουστάρουν, και να κλείσουν και όλα τα μέσα (ΜΜΕ και εφημερίδες). Έτσι, θα έχουμε πραγματική “λαϊκιά” δημοκρατία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.