HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδας

Ανακοίνωση πρωτοβουλίας αγροτών Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ποιοι τελικά προσπαθούν να αλλοιώσουν απαρτίες και πλειοψηφίες; και με ποιο σκοπό;

Το Δ.Σ. δεν έχει κανενός είδους νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διαγραφές μελών με διάφορες επινοήσεις.

Το ΤΑΟΛ ανήκει στα μέλη του και αυτά θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις, όσες φορές και αν προσπαθήσει η διοίκηση να διαλύσει την Γενική του Συνέλευση.

Στις 24-02-2021 το Δ.Σ. του ΤΑΟΛ εξέδωσε Δελτίο Τύπου που ανάμεσα στα άλλα πληροφορεί ότι τα μέλη του ότι: ” σύμφωνα με τον νόμο έχει υποχρέωση να διαγράψει μέλη τα οποία δεν είναι ενεργά, αδιαφορούν για την ευημερία του Συν/σμού και υπάρχουν μόνο για να αλλοιώνουν τις απαρτίες  και τις πλειοψηφίες. Η Διοίκηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τον νόμο και αυτό θα κάνει.” Επίσης αναφέρει ότι:        “Τα μέλη των Συνεταιρισμών, είναι μέλη μιας επιχείρησης, που είναι ο συνεταιρισμός τους και  έχουν υποχρέωση να γνωρίζουν τις διατάξεις του καταστατικού τους και σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από όλα αυτά, έχουν υποχρέωση να συναλλάσσονται με το συνεταιρισμό τους, ανεξάρτητα αν το επιβάλει ο νόμος ή όχι. Ο νομοθέτης αναγκάστηκε προκειμένου να συνετίσει τα μέλη των συνεταιρισμών, από το έτος 2011, δηλαδή πριν από 10 χρόνια να υποχρεώσει τα μέλη να παραδίδουν την παραγωγή τους στον συνεταιρισμό και να προμηθεύονται τα εφόδιά τους και τα οικιακά χρειώδη τους  άλλως να πάψουν να είναι μέλη,  διότι στρεβλώνουν την σωστή λειτουργία του συνεταιρισμού”.

Το Δ.Σ. οφείλει να εφαρμόζει το καταστατικό και τον νόμο. Να τα εφαρμόζει όμως στο σύνολο τους και όχι επιλεκτικά. Το Δ.Σ. με περίσσεια ευκολία έφτασε στο άρθρο 11 για την διαγραφή μελών παραβλέποντας όλα τα προηγούμενα άρθρα που αφορούν τους σκοπούς του συνεταιρισμού. Παραβλέπει επίσης όλα τα άρθρα που αναφέρονται στην δημοκρατική λειτουργία του συνεταιρισμού, και κυρίως δεν αναφέρεται στην αγροτική παραγωγή τις υποχρεώσεις του συν/μού για την στήριξη της. Προφανώς έχει ξεχάσει ότι:

            Το ΤΑΟΛ δεν είναι επιχείρηση ενοικίασης και πώλησης ακινήτων.

            Το ΤΑΟΛ δεν είναι επιχείρηση με καταστήματα μεταπώλησης προϊόντων.

Το Δ.Σ. ας μας πει, ποιες δραστηριότητες ανάπτυξε για το φάσμα της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας και για ποια αγροτικά προϊόντα των συνεταίρων, την έκανε για τη μείωση του κόστους παραγωγής και την βελτιστοποίηση της ποιότητας και ποιων προϊόντων και τα μέλη του δεν συμμετείχαν.

Το Δ.Σ. ας μας πει, σε ποιες ομάδες παραγωγών μας κάλεσε να συμμετέχουμε και εμείς δεν συμμετείχαμε.

Το Δ.Σ. ας μας πει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για την επαναλειτουργία και τον εκσυγχρονισμό των οινοποιείων, του εμφιαλωτηρίου καθώς και του ελαιοτριβείου και τα μέλη του δεν συμμετείχαν.

Το Δ.Σ. ας μας πει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για τις ελιές και το λάδι (μια καλλιέργεια που διαθέτει το σύνολο των μελών) και τα μέλη του δεν συμμετείχαν.

Το Δ.Σ. ας μας πει τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια, για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα των παραγωγών και τα μέλη του δεν συμμετείχαν.

Τι προσπαθεί να μας πει το Δ.Σ. του ΤΑΟΛ, για τις εμπορικές και γραφειοκρατικές υπηρεσίες που αμειβόμενο “προσφέρει”,  ότι τα έσοδα του ενός εκατομμυρίου τετρακοσίων και πλέον χιλιάδων ευρώ δεν προέρχονται (στην συντριπτική πλειοψηφία) από τα μέλη του;

Αναφορικά με την παράγραφο για μέλη που “υπάρχουν μόνο για να αλλοιώνουν τις απαρτίες  και τις πλειοψηφίες” και “στρεβλώνουν την σωστή λειτουργία του συνεταιρισμού” ρωτάμε τα εξής:

            Από πότε μέλη του συνεταιρισμού απαιτείται  να κάνουν αίτηση για συμμετοχή τους στη Γ.Σ; 

            Γιατί κατά την διάρκεια της Γ.Σ δεν έχει δικαίωμα εισόδου οποιοδήποτε μέλος της ΓΣ αν δεν το έχει αιτηθεί δύο μέρες νωρίτερα;

            Ποιος το αποδέχεται ή το απορρίπτει και με τι κριτήρια;

            Γιατί αφού η ταυτοπροσωπία γίνεται με τον ΑΦΜ απαιτήθηκε η αναγραφή κινητού τηλεφώνου και μάλιστα αυτό απετέλεσε λόγο παράνομου αποκλεισμού 24 συνεταίρων και χωρίς να τους ενημερώσει για την απόφαση του; Έτσι σέβεται τα μέλη της  η διοίκηση;

            Γιατί η διοίκηση του ΤΑΟΛ έκλεισε το σύστημα και δεν άφησε ούτε καν να ξεκινήσει η μαζικότερη και σημαντικότερη συνέλευση των τελευταίων δεκαετιών που είχε η ίδια  συγκαλέσει;   Όταν μάλιστα επί τρεις ώρες το 75% των μελών (80 φυσικά πρόσωπα) σε σύνολο 110 που είχαν δικαίωμα συμμετοχής (κατά τη γνώμη του Δ.Σ.) απαιτούσαν να συνεχιστεί η συνέλευση; Έτσι σέβεται τα μέλη της  η διοίκηση και τις δημοκρατικές διαδικασίες;

            Ποιοι τελικά προσπαθούν να αλλοιώσουν απαρτίες και πλειοψηφίες; και με ποιο σκοπό;

Μετά από αυτά το Δ.Σ. δεν έχει κανενός είδους νομιμοποίηση να προχωρήσει σε διαγραφές μελών με διάφορες επινοήσεις. Το ΤΑΟΛ δεν είναι του Δ.Σ.

Το ΤΑΟΛ ανήκει στα μέλη του και αυτά θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις, όσες φορές και αν προσπαθήσει η διοίκηση να διαλύσει την Γενική του Συνέλευση.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ. Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Αρνητικά όλα τα χθεσινά rapid tests που έγιναν στην κεντρική αγορά
Επομενο αρθρο
Εθελοντική αιμοδοσία στις 11 Απριλίου στη Νικιάνα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.