HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα Αλεξάνδρου

Ανακοίνωση συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην κοινότητα Αλεξάνδρου

Δελτίο Τύπου

Οι Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα Αλεξάνδρου Λευκάδας – ήτοι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νικιάνας «οι Σκάροι», ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, ο Σύλλογος Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» και ο Σύλλογος Αλεξανδριτών Αττικής – πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πρώην δημοτικό σχολείο Νικιάνας, λαϊκή συνέλευση των κατοίκων για τα διαχρονικά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος πολλοί κάτοικοι της κοινότητας Αλεξάνδρου, κυρίως από τον οικισμό της Νικιάνας, ενώ είχαν προσκληθεί και παρέστησαν ο Βουλευτής Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Ανδρέας Κτενάς, και ο  Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, οι οποίοι και απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν τόσο εισηγητικά από τους εκπροσώπους των συλλόγων όσο και από παριστάμενους κατοίκους. Τον λόγο πήραν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «Δίαυλος» κ. Σεβαστή Κωνσταντινίδη-Ρεκατσίνα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευάγγελος Βερροιώτης. 

Οι παρευρισκόμενοι αιρετοί απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν και κατέγραψαν τις προτάσεις ενώ ενημέρωσαν για τα έργα που έχουν εκτελεσθεί ή αναμένεται να εκτελεσθούν. 

Επιγραμματικά τα  κυριότερα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των κατοίκων των οικισμών και  τέθηκαν από  την Ευγενία Κολυβά (πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νικιάνας «οι Σκάροι»), τον Στέφανο Μανωλίτση (πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας) και  τον Νίκο Κονδυλάτο (που εκπροσώπησε τον Σύλλογο Φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» και τον Σύλλογο Αλεξανδριτών Αττικής)  είναι τα εξής: 

  • Αποχέτευση της Νικιάνας και αναβάθμιση της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων στην πόλη της Λευκάδας καθώς και μεταφορά του τελικού αποδέκτη του βιολογικού καθαρισμού  από την κλειστή θάλασσα του διαύλου στην ανοιχτή θάλασσα του Ιονίου.
  • Εγκατάλειψη της αγροτικής οδοποιίας.
  • Έλλειψη κοινόχρηστων χώρων όπως: παιδικής χαράς, πλατείας, καθώς και κατάλληλου χώρου διεξαγωγής εκδηλώσεων.
  • Ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ και σύστημα αποστράγγισης.
  • Δυνατότητα αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού Αλεξάνδρου.
  • Σχέδιο πόλης. Εκκρεμεί η πράξη εφαρμογής του σε τρία οικοδομικά τετράγωνα (ΟΤ 60, 103, 110).
  • Δρόμοι σχεδίου.
  • Διάνοιξη-διαπλάτυνση του δρομίσκου που είναι κάθετος προς τον επαρχιακό δρόμο και ξεκινά από το σούπερ μάρκετ ARISTA και καταλήγει στο λιμάνι.
  •  Σκουπίδια και κάδοι απορριμμάτων. Ανέλκυση  ναυαγίου από το λιμάνι. 
  • Διάνοιξη δρόμων πρόσβασης στη θάλασσα στην περιοχή Σωτήρω και άλλοι. 
  • Διαπλάτυνση του κάθετου με τον επαρχιακό δρόμο στην περιοχή Ναούμη.
  • Παραδοσιακοί οικισμοί της Κοινότητας Αλεξάνδρου. Αξιοποίηση  των στοιχείων  του διαγωνισμού «Ο Αλέξανδρος φορά την πανοπλία του» που είχε διοργανώσει το 2021 ο Σύλλογος «Φηγός» για τη σήμανση και τον αστικό εξοπλισμό στους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους .  
  • Διαχείριση του δικτύου ύδρευσης και της δεξαμενής.

Οι Σύλλογοί μας, στην κατεύθυνση ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας, θα συνεχίσουν και με άλλες πρωτοβουλίες.

13/02/2023

Προηγουμενο αρθρο
Έναρξη εργασιών για την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στον Σύβρο, προϋπολογισμού 67.748,00€
Επομενο αρθρο
Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Φιλαρμονικής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.