HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑνακοίνωση υποψηφιότητας Ξενοφώντα Βεργίνη για τον Δήμο Λευκάδας

Ανακοίνωση υποψηφιότητας Ξενοφώντα Βεργίνη για τον Δήμο Λευκάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΔΡ ΞΕΝΟΦΩΝ ΒΕΡΓΙΝΗΣ

Αγαπητοί μου και αγαπητές μου, 

Σας ευχαριστώ πολύ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μου.

Σας κάλεσα σήμερα κοντά μου, εδώ στο γραφείο μου, για να μοιραστώ μαζί σας την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Λευκάδας (Λευκάδα, Κάλαμος, Καστός και λοιπά νησιά) στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Είναι για μένα μια απόφαση Συνείδησης και Χρέους.

Είναι μια απόφαση, που αισθάνθηκα ως κάλεσμα και απαίτηση όλων των απανταχού Λευκαδίων και όχι μόνο. 

Αυτή μου την απόφαση επιθυμώ να την κοινωνήσετε στον Λευκαδίτικο λαό για μια Συμφωνία Ενότητας, όλων των δυνάμεων της Λευκάδας, για να προχωρήσουμε μπροστά με όραμα και έργο, με γνώσεις και εμπειρία, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με βούληση και αποτελεσματικότητα, για κοινούς αγώνες, προκειμένου να κερδίσουμε την προοπτική και το μέλλον της νεολαίας και των γενεών που ακολουθούν καθώς και την ευημερία του τόπου μας. 

Στην μακρόχρονη πορεία μου στο δημόσιο βίο της χώρας και ιδιαίτερα της Λευκάδας μας, ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ μέσα από την εκπαιδευτική κοινότητα (από το Δημοτικό ως και το Πανεπιστήμιο), το Επιχειρείν, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτική ( Βουλευτής και Διοικητής πολλών δημοσίων Οργανισμών και επιχειρήσεων) αλλά και την κοινωνία ως σύνολο. Και υπηρέτησα με πείσμα, υπευθυνότητα, συνέπεια κι επιτυχία. Βάσει αυτής της επιτυχίας ήταν η σοβαρή προετοιμασία, η συνεννόηση, η συναίνεση, η σύνθεση για δημιουργία, αλλά και η Κρίση πριν την Κριτική.

Όραμα δικό μου και των συνεργατών μου, που θα συμπορευτούμε μαζί είναι η Λευκάδα που αγαπάμε, η Λευκάδα που μας αξίζει.Θα παραμερίσουμε τα όποια μικρά κι ασήμαντα που μας χωρίζουν και θα αναδείξουμε τα πολλά και σημαντικά που μας ενώνουν.

Βασικός στόχος μου και των συνεργατών μου, είναι να δημιουργήσουμε ένα ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ που αφορά το σύνολο των πολιτών και των δραστηριοτήτων της επικράτειας του. 

ΠΥΛΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΑΣ

Ο στρατηγικός σχεδιασμός ισορροπίας και αειφόρου συνολικής ανάπτυξης, που κέντρο ενδιαφέροντος είναι ο Άνθρωπος και αφορά ολόκληρο το Νομό. Επομένως και τους δυο Δήμους (Λευκάδας και Μεγανησίου) με διάκριση σε ζώνες ανάπτυξης:  νησιωτική ζώνη, παραλιακή ζώνη και ορεινός όγκος, όπου θα αναπτυχθούν όλες οι μορφές οικονομίας που ταιριάζουν στο Νομό. Στον συνολικό σχεδιασμό πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης: η χωροταξική ενότητα Λευκάδας, Ακαρνανίας και Πρεβέζης,  όπου θεωρείται απαραίτητη η συνεργασία των τριών Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι εξωτερικές οικονομίες κλίμακας ώστε να απορροφηθούν οι απαραίτητοι Εθνικοί και ιδιαίτερα οι  κοινοτικοί πόροι.

  • Η αναβάθμιση διαχείρισης και λειτουργίας του Θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Προσωπικού που την υπηρετεί από θέση ευθύνης, ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές, πάγιες και διαρκείς- σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, των νοικοκυριών, των φορέων και των επιχειρήσεων
  • Ο στρατηγικός σχεδιασμός ισόρροπης και αειφόρου συνολικής ανάπτυξης που κέντρο ενδιαφέροντος θα είναι ο Άνθρωπος.
  • Η αξιοποίηση με απόλυτη προτεραιότητα των διαθέσιμων παραγωγικών φυσικών πόρων του Δήμου και του Ανθρώπινου δυναμικού.
  • Ο προγραμματισμός ενεργειών και έργων (παλαιών και νέων) που θα εντάσσονται σε χρονικές προτεραιότητες,εκτέλεσης και απόδοσης του κάθε έργου, με συγκεκριμένους στόχους.
  • Η άμεση διασφάλιση συνθηκών ομαλής διαχείρισης και λειτουργίας της καθημερινότητας που αφορά πολίτες και φορείς.
  • Το «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά του Δήμου με   επαύξηση των πόρων και αποτελεσματική διαχείριση.

Αρχές μας: η οργάνωση και διαχείριση, η  εργατικότητα και  η υπευθυνότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια και ο σεβασμός στον πολίτη με στόχο την εκτίμηση και το σεβασμό του πολίτη προς τον Θεσμό. 

Πεποίθηση μου είναι ότι στη σημερινή εποχή δε χωρούν πολιτικές, κομματικές κι κοινωνικές πρακτικές και διακρίσεις. 

Χρέος μας είναι να αλλάξουμε και να φύγουμε μπροστά. Να φύγουμε από τα λόγια και τις κενές υποσχέσεις και να περάσουμε σε ρεαλιστικές πράξεις και λύσεις, ώστε το όραμα της συναίνεσης, να ωφελήσει τον τόπο και τους πολίτες. Να αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα την καθημερινότητα και να λύσουμε τα χρονίζοντα προβλήματα που κρατούν πίσω την κοινωνική και  οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου.

Προσωπικά στην μακρόχρονη πορεία της ζωής μου, κρατώ την πόρτα μου, πάντα ανοιχτή σε όλους και η προσφορά μου ήταν και είναι ειλικρινής με αγάπη.

Ήμουνα και Είμαι πάντα ο Δικός σας Άνθρωπος. 

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε. Σας εμπιστεύομαι και παρακαλώ να μεταφέρετε τα λόγια μου και το νόημα τους  στους συμπολίτες μας.

Προηγουμενο αρθρο
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης στο Επιμελητήριο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η πόλη της Λευκάδας άνωθεν - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.