HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας: να τελειώνουμε με την αστυνομοκρατία

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λευκάδας: να τελειώνουμε με την αστυνομοκρατία

ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

         Από την περίοδο των λοκ νταουν και εξής αναφέρονται συχνά περιστατικά ελέγχου μικροπαραβάσεων, που παραβιάζουν στην πράξη κοινά ατομικά και θεσπισμένα συνταγματικά δικαιώματα. 

         Η αδιαλλαξία και απροθυμία των αστυνομικών οργάνων να διαπιστώσουν και τεκμηριωμένα να βεβαιώσουν την υποτιθέμενη παράβαση, απονομιμοποιεί πλήρως τις ενέργειές τους και θέτει αυτόματα αυτές, στο χώρο του παραλόγου και της κατάχρησης. 

         Το αποτέλεσμα είναι η εμπέδωση αισθήματος φόβου, υποτέλειας, αόριστης αιφνίδιας απειλής και οικονομικής  δια του προστίμου βίας, που δεν είναι νοητά εντός του δημοκρατικού κεκτημένου πλαισίου. 

        Έχοντας υπόψη τα παραπάνω, εκτιμούμε ότι αποτελεί μέρος του γενικότερου και κεντρικά εκπορευόμενου σχεδίου, να εφαρμοστεί και στο τοπικό επίπεδο της Λευκάδας, καθεστώς γενικευμένης ανασφάλειας κι αδυναμίας, των θυματοποιημένων τελικά πολιτών, ώστε να γίνουν αποδεκτές χωρίς αντιστάσεις και αντιδράσεις, οι αντικοινωνικές και αντιλαικές πολιτικές που πλήττουν την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη. 

         Στο πολιτικό αυτό σχεδιασμό στρατεύονται τα κρατικά όργανα και θέτουν ως βασικό στόχο απρόκλητης, ασφυκτικής, αδικαιολόγητης, καταχρηστικής αστυνόμευσης τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συνάντησης πολιτών, στους οποίους καλλιεργείται και αμφισβητείται ενεργά η ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία του συστήματος εκμετάλλευσης των πολλών. 

Η αστυνομοκρατία δε θα περάσει!!!!!

Ο λαός της Λευκάδας οργανωμένα θα αντιδράσει!!!

                                                     ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Η «Πρωτοβουλία για την διάσωση της περιοχής του Κάστρου» συμμετέχει στην συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης...
Επομενο αρθρο
Η Ακριβούλα του Αιώνιου Πένθους!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.