HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑποκλειστικό: Κρυφή δημοσκόπηση για λογαριασμό Δημοτικής Παράταξης στην Λευκάδα

Αποκλειστικό: Κρυφή δημοσκόπηση για λογαριασμό Δημοτικής Παράταξης στην Λευκάδα

Ποιος προηγείται  και με τι ποσοστό, ποιά η διαφορά του με τον δεύτερο. Το ποσοστό έκπληξη της Λιλής Καραβία.

Την ώρα που  η προεκλογική εκστρατεία  φαινομενικά από τις τοπικές κομματικές οργανώσεις κατευθύνεται προς τις επερχόμενες  βουλευτικές εκλογές , οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν στήσει άτυπα τα προεκλογικά τους γραφεία και  κάνουν το δικό τους  αγώνα για να κερδίσουν την δική τους πολιτική μάχη.

Τα πρώτα σενάρια για μετεκλογικές συνεργασίες σε εθνικό επίπεδο, έφεραν αναστάτωση στο επιτελείο του Ξενοφώντα Βεργίνη  με ανθρώπους από το στενό περιβάλλον του, να διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως ο δημαρχιακός θώκος της Λευκάδας σε μια τέτοια περίπτωση βρίσκεται εκτός  πολιτικής συναλλαγής!

Η  δημοσκόπηση από μεγάλη Πανελλαδική Εταιρεία  που βρίσκεται στην διάθεσή μας κι έγινε για λογαριασμό υποψήφιας Δημοτικής Παράταξης  και πιθανώς γνωστή στο πολιτικό στρατόπεδο Βεργίνη, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού,  αφού το ενδεχόμενο εκλογής από την πρώτη Κυριακή απομακρύνεται οριστικά από το τραπέζι!

Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση το ποσοστό που συγκεντρώνει ο Ξενοφώντας Βεργίνης είναι 37% αυξημένο κατά 4 μονάδες σε σχέση με εκείνο που είχε λάβει ο έτερος υποψήφιος Θοδωρής Σολδάτος στις προηγούμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές, την πρώτη Κυριακή του Μαϊου (33,38%), εξίσου όμως ευάλωτο κι ανατρέψιμο στον δεύτερο γύρο.

Ο δε τέως δήμαρχος Λευκάδας κ. Κων/νος  Δρακονταειδής δείχνει ν΄αυξάνει το ποσοστό του σε σχέση με την τελευταία εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής (17,20%)  και παρουσιάζεται ως συν διεκδικητής της δημαρχιακής καρέκλας παίρνοντας το εισιτήριο  για τον δεύτερο γύρο με ποσοστό 23%

Ο εν ενεργεία δήμαρχος Λευκάδας ακολουθεί  διατηρώντας το ίδιο ακριβώς ποσοστό που είχε λάβει κατά τον πρώτο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών (17,3 %) , κάνοντας την απόλυτη ανατροπή στον δεύτερο γύρο  κερδίζοντας τον Θοδωρή Σολδάτο με διαφορά 10 μονάδων περίπου( 55%-45%).

Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από την τέταρτη υποψηφιότητα , εκείνη της Λιλής Καραβία , όπου η δημοσκόπηση τοποθετεί την αφετηρία της στον προεκλογικό αγώνα σε διψήφιο νούμερο, στο διόλου ευκαταφρόνητο 14%  σε κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες ανακήρυξης υποψηφιότητας.

Το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σύμφωνα με την δημοσκόπηση και συνεπεία ελλείψεως άλλων εναλλακτικών απαντήσεων σε αναποφάσιστους, κατ’ εμάς  μάλλον πρέπει ν ΄αποδοθεί σε ΚΚΕ και Μετωπική Δράση, Βεροιώτη Ευάγγελο και Πέτρο Ζαβιτσάνο.

Πηγή: https://meganisinews.eu/99817/

Προηγουμενο αρθρο
Ο Θείος
Επομενο αρθρο
Άποψη του ελαιώνα, της πόλης και του κάστρου της Λευκάδας από ψηλά

5 Σχόλια

  1. Γιώργος Γαβρίλης
    1 Μαΐου 2023 at 09:21 — Απάντηση

    Καλημέρα σας και καλή Πρωτομαγιά,
    Mήπως η εταιρεία ήταν η Μetron Analysis; Λέω εγώ τώρα, ωστόσο εκπλήσσομαι που δεν γνωρίζει την ύπαρξη της ο κύριος Μελάς, το γεγονός αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα, τον είχα εντάξει υποσυνείδητα στο στενό κύκλο του εντολέα της.
    Τέλος πάντων ομολογώ ότι δεν έδωσα ακριβείς πληροφορίες της δημοσκόπησης ως προς τις λεπτομέρειες γιατί θα ήταν σαν να “έβγαζα στα μανταλάκια την πηγή μου”, όμως επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι.
    ΥΓ: Που τον θυμήθηκε τον Λιβιτσάνο ο κ. Μελάς; Καλά ούτε αυτό το πήρε είδηση;

  2. μακης μελας
    30 Απριλίου 2023 at 18:37 — Απάντηση

    Κυρία Σάντα , δεν αμφισβητω το δημοσίευμα του κ. Γαβρίλη , όλα καλά…Κι εμένα μ έχουν καλέσει από δημοσκοπικες εταιρείες τηλεφωνικά και η πι χι ΡRO RATA με γραπτα μήνυματα..Οι γνωστοί και φίλοι στη Λευκάδα μου αναφέρουν πως ρωτήθηκαν διαφορά σε δημοσκοπήσεις για βουλευτικες εκλογες.Επισης και τι ρωτήκαν για Πανελληνια κατάσταση και για Περιφερειακή η τοπικη Αλλα οι δημοσκοπήσεις αυτες μετα κυκλοφορούν και σχολιάζονται δημόσια και σε δημοσιογραφικά γραφεία και από πολλούς ενδιαφερόμενους εκτός από τον εντολέα…και τις διαβαζουμε…Μ οσα ρώτησα πιο πάνω καταλαβαίνεις πως άλλο δείγμα 300 η 500 ατόμων και άλλο δείγμα 1100 η 2000 ατόμων και άλλο πληρωμες των 500 ευρώ και άλλο των 3000 η 5000 ευρώ με δεκάδες ερωτήματα και πολλά πρόσωπα…και άλλο δημοσκόπηση για αυτοδιοικητικες εκλογές δίχως σχήματα η συμπράξεις η συνεργασίες και διχως όλα τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα στο προσκήνιο..Μια πριν 4χρονια ρωτούσε αν στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών για το Δημο θα κέρδιζαν εγώ η ο κ. Σκιαδαρέσης…Δηλαδη θα σαρωναμε στο πρώτο γύρο….χαιρετισμους και καλή πρωτομαγιά..και ως τον Οκτώβριο ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

    • μακης μελας
      1 Μαΐου 2023 at 13:48 — Απάντηση

      Κε Γαβριλη για αυτό κανείς λάθη…Με είχες κατατάξει στο στενό κύκλο του εντολεα της δημοσκόπησης…και δεν είμαι , ούτε είμαστε , σε κανένα στενό η πλατυ κύκλο και ισχύουν όσα λεω και λεμε….Κι ο Λιβιτσανος που τον θυμήθηκα , μάζεψε μέρος του ψηφοδελτίου του να πορευτουν μόνοι …άσχετο αν θα το πετύχουν στο τέλος…Αρα υπάρχουν όπως υπάρχει και η κα Καραβια του 14 0/0 και που μαζί με τον δήμαρχο του 17 0/0 πάνε πολύ καλά…αλλά απουσιάζουν το ΚΚΕ κλπ που θα έχουν συνδιασμο…Αλλά δίχως στοιχεία , αριθμό συμμετοχών , απαντήσεων κλπ κλπ ..παπαλα αξιοπιστία..Μύλος χαρβαλο και το νερό στ αυλάκι…
      , Εσεις λέτε για Μετρον Αναλυσις , η κα Σάντα για δημοσκοπικη εταιρεία από Πατρα….Καλο μήνα η πρωτομαγιά πέρασε σχεδόν , εδώ θαμαστε να δούμε και το 37 0/0 και το 44 0/0 και το 14 0/0 αλλά ΜΕΤΑ τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών..Ως τότε ναμαστε καλά..

  3. μακης μελας
    30 Απριλίου 2023 at 14:26 — Απάντηση

    κυρία Σάντα παρακαλώ , Όνομα της εταιρείας , χρόνος και τρόπος που διεξήχθη , πόσοι ρωτήθηκαν , δηλαδή το δείγμα και λοιπά και λοιπά πχ.γιατι ο Λιβιτσανος δεν συμπεριελήφθη , κα. Κωπηλάτες σε γαλέρα αυτοδιοικητική θα βρεθούν πολλοί…λίγοι θα φτάσουν σε λιμάνι..

    • ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΣΑΝΤΑ
      30 Απριλίου 2023 at 16:13 — Απάντηση

      Αγαπητέ μου Μάκη, είναι γνωστό πως ο κ. Γαβρίλης από το meganisinews, το οποίο είναι η πηγή του άρθρου, έχει πολύ καλές και αξιόπιστες πληροφορίες. Όσον αφορά την διεξαγωγή της έρευνας το βεβαιώνω και η ίδια η οποία κλήθηκα να απαντήσω τηλεφωνικά, πριν από 10 ημέρες, μπορεί και λιγότερο. Θυμάμαι ότι μου δήλωσαν πως η έρευνα γίνεται από την Πάτρα, το όνομα της εταιρείας, το οποίο δεν συγκράτησα και το ζητούμενο ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στο Ιόνιο. Ήταν με ζωντανή συνομιλία και όχι μαγνητοφωνημένες ερωτήσεις. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια πανέξυπνη γυναίκα η οποία ρωτούσε και για το Δήμο αλλά και για την Περιφέρεια, ήταν μάλιστα τόσο επιτήδεια που μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, ήμουν σίγουρη πως η έρευνα γινόταν για Περιφερειάρχη και όχι για δήμαρχο! Τώρα που το ξανασκέφτομαι πρέπει να έγινε πολύ σοβαρή δουλειά σε όλα τα στοιχεία της έρευνας. Η επιμονή για απάντηση για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες στην ερώτηση πως τους βλέπω, όχι ποιον θα ψηφίσω, μέχρι και για κάποιον της Χρυσής Αυγής με ρώτησε, που δεν τον ήξερα, έγινε για να συμπεράνει που πολιτικά ανήκει ο ερωτώμενος, επειδή, ως γνωστόν η ψήφος στις δημοτικές εκλογές είναι συνήθως χαλαρή.
      Εννοείται πως αυτή την εποχή η έρευνα δεν έχει καμιά γενικότερη αξία -έχουμε μπροστά μας εθνικές εκλογές- παρά μόνο να ικανοποιήσει το ενδιαφέρον αυτών που την παρήγγειλαν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.